De sloges for "kongens fald" i Ewii - og håber nu på genvalg

En del af den kritiske "bande" fra Fredericia. Fra venstre Dennis Nielsen, Henrik Jørgensen, Henning Troelsen og Evald Lauridsen. Alle er klar til en ny tørn, sammen med andre af de kritikere, der var med til at orkestrere kongens fald i Ewii. Foto: Andre Thorup

De sloges for "kongens fald" i Ewii - og håber nu på genvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritiske repræsentantskabsmedlemmer vil sikre, at energikoncernen holder sig på ret kurs. Det gælder både nuværende repræsentantskabsmedlemmer og nye navne, som blandt andet peger på, at bestyrelsen bør rumme folk med faglige kompetencer for at kunne give modspil til ledelsen.

Fredericia: 43 kandidater kan der stemmes på til Ewiis repræsentantskabsvalg i disse uger. Flere har været med i mange år, og en række af dem har kæmpet for at sikre, at energikoncernen skulle holde fast ved kerneområderne.

Blandt dem, der kæmpede for at få greb om ledelsens beslutninger, var revisor Holger Bigum, som gentagne gange har brugt sin faglige viden til at spørge til ledelsens beslutninger. Han er klar til en ny tørn.

- Uden at sætte mit lys under en skæppe tror jeg, at jeg er den bedst kvalificerede i det nuværende repræsentantskab til at analysere regnskaber, så det undgås at for meget af Ewii's formue bliver smølet væk af den næste bestyrelse. Vi har fået en dygtig direktør, men han er ansat af bestyrelsen, og hvis bestyrelsen består af for mange politikere, som har andre interesser end lave priser til ejerne, så kan der let forsvinde 50-150 millioner om året, påpeger Holger Bigum.

Holger Bigum indgår i det fællesskab af kritiske repræsentanter fra Fredericia, som var med til at orkestrere, at den gamle ledelse måtte gå. Fredericia-folkene pegede på Jørn Limann fra Fredericia som ny formand, og den magtkamp vandt han i bestyrelsen.

43 håber på din stemme
Frem til den 19. november er det muligt at afgive sin stemme på en kandidat til repræsentantskabet for Ewii A/S.I alt skal der vælges 120 repræsentantskabsmedlemmer.

Valget sker i fem valgkredse, og i Fredericia skal vælges 24.

43 kandidater har meldt sig klar. Blot tre er kvinder.

Kandidaterne præsenteres på Ewiis hjemmeside, ligesom flere kandidater har udarbejdet valgfoldere, som de husstandsomdeler.

Nogle genopstiller, nogle er nye.

Der er kandidater med stor erfaring fra energibranchen, andre har baggrund som nuværende eller tidligere byrådsmedlemmer.

En række kandidater repræsenterer boligselskaberne.

23. november præsenteres resultatet.

Når de 24 er valgt skal de udpege tre medlemmer til Ewiis bestyrelse.

Sammen med de øvrige valgte repræsentanter fra de andre kredse skal de desuden afløseren til Ewiis nuværende formand Jørn Limann fra Fredericia. Det sker på det konstituerende møde den 18. december.

Ingen forspring til politikere

Den kritiske flok repræsentanter har jævnligt mødtes de seneste år, og samlet givet modspil til de beslutninger, der blev taget af bestyrelse og godkendt af repræsentantskabet.

Blandt dem Henrik Jørgensen, Dennis Nielsen, Henning Troelsen, Evald Lauridsen og Kurt Dahl.

Gruppen har udenfor repræsentantskabet kæmpet mod, at politikerne skulle have et forspring til repræsentantskabsvalget. Fredericia byråd har indtil nu fordelt kommunens flere hundrede stemmesedler blandt partierne, men det er der sat stopper for.

Det glæder en af de nye på listen, Erland Christensen fra Taulov. Han vil være en del af de kritiske repræsentanter, hvis han opnår de 80-100 stemmer, der skal til for at opnå valg.

Modspil til ledelsen

Erland Christensen har arbejdet i energibrancen i hele sit arbejdsliv i ind- og udland, og han mener, at det er afgørende, at Ewii's folkevalgte også repræsenterer de kompetencer.

- Hvis det havde været et aktieselskab, så ville man helt naturligt sikre sig en bestyrelse med faglige kompetencer. Jeg taler ikke for, at man skal fjerne det forbrugerdrevne element, men en professionel bestyrelse ville efter min mening langt tidligere være skredet ind over for de beslutninger, den gamle ledelse i Ewii traf, siger Erland Christensen med henvisning til sidste sommers storm omkring selskabet og afgang af direktør og formand.

Han håber, at hans faglige kompetencer kan komme i spil i repræsentantskabet. Han peger i sin valgfolder på, at Ewii på de seneste års eventyr satte 150 mio. kroner til.

- Det er vores fælles værdier, og derfor er det vigtigt, at der nedsættes en bestyrelse, som kan agere professionelt. Jeg ved, at der i den daværende bestyrelse var fraktioner, som kæmpede hårdt for både åbenhed og kort snor til ledelsen, men det holdt hårdt, siger Erland Christensen.

Start på revolution

Med på holdet af kritiske repræsentanter er også tidligere bestyrelsesmedlem Jens Pilgaard, Snoghøj. Han blev valgt med et stort stemmetal for to perioder siden og fik plads i bestyrelsen. Hans agenda var at have stærkt fokus på ledelsens beslutninger.

Han har meldt sig klar på banen igen og stiller op til repræsentantskabsvalget.

- Jeg var i bestyrelsen fra 2010 til 2014. Vi var tre-fire ud af 18 bestyrelsesmedlemmer, som kæmpede en indædt kamp mod ja-sigere og rygklappere. Den kamp blev starten på en revolution, som væltede direktør Knud Steen Larsen og formand Steen Dahlstrøm. Nu er Ewii ved at være på rette kurs, og det vil jeg gerne være med til at sikre vil fortsætte de næste fire år, begrunder han sit kandidatur.

De sloges for "kongens fald" i Ewii - og håber nu på genvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce