Denne gang mere vrinsk til 6. julifest: Dronningens væbnere kommer

Omkring 30 heste og ryttere fra Gardehusarregimentet deltager i år i 5. og 6. juli festlighederne i Fredericia. De kommer ridende ind gennem Prinsens Port og er også synlige andre steder i byen. Arkivfoto: Jørgen Kirk, Scanpix

Denne gang mere vrinsk til 6. julifest: Dronningens væbnere kommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Heste og soldater fra Gardehusarregimentet deltager. Både i optog gennem byen, i parade og med opvisning samt ved krydstogtskib.

Fredericia: Når den 170. sejrsfest for Udfaldet fra Fredericia 1849 holdes 5. og 6. juli, lægger byen sig særligt i sadlen.

For denne gang deltager en hesteskadron fra Gardehusarregimentet. Det oplyser formand for 6. Juli Komiteen, Erik Schwensen.

Cirka 30 heste og ryttere gæster Fredericia, og en stor del af dem rider fra basen på Ryes Kaserne og ind til Fredericia fredag 5. juli. Ved volden skridter ekvipagerne gennem Prinsens Port og tager opstilling på Landsoldatpladsen, hvor garnisonskommandant og chef for Føringsstøtteregimentet, oberst Søren Andersen, modtager dem.

Dronningens svende
Gardehusarregimentet i Slagelse og på Bornholm er både et moderne kamptropregiment i Hæren med tre bataljoner soldater, der er med i Danmarks forsvar og i internationale missioner, samt en hesteskadron med 75 heste og ryttere.Eskadronen deltager i ceremonielle begivenheder såsom julifesten i Fredericia, men har ikke mindst den opgave at eskortere Hendes Majestæt Dronningen og stille æreskommandoer til rådighed for hende.

Parade og opvisning

Herefter rider de gennem byen, fortæller Erik Schwensen:

- For at ende på Axeltorv til en lille parade.

Et tidligere medlem af Fredericias egen 6. Juli Garden er i dag delingsfører hos gardehusarerne, der kan føres tilbage til 1614.

- Han tog kontakt til 6. Juli Jazz, som kontaktede mig, og så fik vi en aftale på plads, forklarer 6. Juli-formanden:

- Gardehusarerne kommer fra et arrangement i Herning og skal videre til Kolding, men de er også i Fredericia lørdag 6. juli, hvor de venter på Bülows Plads, når den store procession slutter der klokken 13.

Til slut er der klokken 15.40 hesteopvisning på den gamle ridebane på Slesvigs Bastion over for den tomme Voss-grund.

Også to krydstogtskibe

På et tidspunkt ind imellem er tre-fire heste med ryttere dog redet ned på havnen for at defilere forbi husvennen M/S Braemer, der også gæster Fredericia 6. juli.

Krydstogtskibet har denne gang 920 særligt historieinteresserede om bord. Dagen før - 5. juli - anduver Marella Explorer byen med 1500 gæster, og da Lars Lilholt med band spiller friluftskoncert i gården ved Bülows Kaserne 6. juli, må man se frem til et ekstra fyldt og feststemt Fredericia.

De fleste indslag er velkendte, men nyt er, at den mindegudstjeneste, der havde premiere sidste år i Sct. Michaelis Kirke, gentages. Gudstjenesten er for alle og finder sted fra 10 til 10.30 6. juli - altså inden processionen klokken 11.

Denne gang mere vrinsk til 6. julifest: Dronningens væbnere kommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce