Direktør forundret over udvikling efter Meny-røveri: Sag endte på ministerens bord

Den administrerende direktør i De Samvirkende Købmænd, John Wagner, er både forundret og uforståelse over, at en røver, der røvede Meny i Fredericia 25. februar blev løsladt og ikke varetægtsfængslet. Det emne tog han med sig på et visit hos Justitsministeren. Arkivfoto: Kathrine Jensen

Direktør forundret over udvikling efter Meny-røveri: Sag endte på ministerens bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

John Wagner, administrerende direktør i De Samvirkende Købmænd, blev så forarget og forundret over, at en røver ikke blev varetægtsfængslet, at han tog sagen med på besøg i Justitsministeriet.

Fredericia: Skal det diskuteres offentligt, om det var okay eller ej ikke at varetægtsfængsle den mand, der 25. februar i år begik røveri mod Meny i Fredericia eller den mand, der efterfølgende blev udpeget som medgerningsmand?

Svaret er ja, hvis du spørger John Wagner, administrerende direktør i De Samvirkende Købmænd.

Derfor tog han i sidste uge sagen med til justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

- Jeg synes ikke, det er rimeligt. Der er grund til at diskutere det her offentligt. Jeg synes, man i den her situation i al for stor udstrækning træffer en afgørelse, som er behagelig for forbryderen, men som krænker de stakkels mennesker, der har været udsat for røveriet, siger John Wagner.

På LinkedIn reagerede den administrerende direktør på et opslag fra Kenneth Holmen Pedersen, CEO i Meny. Sidstnævnte beskrev på mediet, hvordan han var blevet 'provokeret af, at mennesker der laver så grove overgreb mod mennesker, der blot passer deres vigtige arbejde, ganske kort tid efter igen går frit på gaden'.

De, som har oplevet røveriet, opfatter det som et røveri. De kan ikke grine af en plastikpistol. For dem er det her en voldsom handling, hvor de har været bange for deres eget liv og helbred.
John Wagner, administrerende direktør, De Samvirkende Købmænd

Retsfølelse krænket

Kenneth Holmen Pedersens opslag fik John Wagner til tasterne. Han skrev, at han den førstkommende tirsdag ville tage sagen med til justitsministeren, som han i forvejen havde en aftale med vedrørende en anden sag.

- Jeg kan overhovedet ikke huske i den tid, jeg har været administrerende direktør, at jeg nogensinde har hørt om et røveri, hvor røveren er blevet løsladt samme dag eller dagen efter, lyder det fra John Wagner.

Han kalder det forundrende, ikke rimeligt samt krænkende for retsfølelsen, at røveren ikke blev sendt bag lås og slå efter at være blevet fanget i toget på Vejle Station den 25. februar - kun 22 minutter efter røveriet i Fredericia. Ikke mindst på vegne af de medarbejdere, der var på arbejde den pågældende dag.

- De, som har oplevet røveriet, opfatter det som et røveri. De kan ikke grine af en plastikpistol. For dem er det her en voldsom handling, hvor de har været bange for deres eget liv og helbred, forklarer John Wagner.

Krav ikke opfyldt

Hvad der præcis kom ud af mødet mellem den administrerende direktør og justitsministeren, vil John Wagner ikke sige noget om, men kalder ikke mødet for spild af tid.

Søren Pape Poulsen udtaler i en mail til Fredericia Dagblad:

- Jeg kan af gode grunde ikke gå ind den konkrete sag. Men jeg kan forstå på politiet, at de har iværksat en tryghedsskabende indsats, hvor de har været opsøgende og haft en dialog med de ansatte i butikken. Det er utrolig vigtigt, for borgerne skal naturligvis føle sig trygge og være sikre på, at politiet er til stede og ser med stor alvor på grov kriminalitet.

Justitsministeren henviser her til det besøg, Sydøstjyllands Politi aflagde Meny i Fredericia få dage efter røveriet for at forklare, hvorfor den pistolbevæbnet mand og hans medgerningsmand ikke blev varetægtsfængslet.

Ifølge anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi var kravene for en varetægtsfængsling ikke opfyldt.

Vicepolitiinspektør ved Efterforskningscenter Syd, Frede Nissen, oplyser til Fredericia Dagblad, at der arbejdes på at få sagen færdigefterforsket.

Direktør forundret over udvikling efter Meny-røveri: Sag endte på ministerens bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce