Dyrlæge advarer: Hundehvalp død af smitsom sygdom

Hvalpen, der blev indbragt til Erritsø Dyreklinik, var en fransk bulldog som denne. Den endte med at dø efter at være blevet smittet med parvovirus. Arkivfoto: Kim Rune

Dyrlæge advarer: Hundehvalp død af smitsom sygdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En lokal hundehvalp døde efter at være blevet smittet med parvovirus. Dyrlæge opfordrer til at vaccinere.

Fredericia: I sidste uge døde en lokal fransk bulldog-hvalp efter at være blevet smittet med parvovirus.

Sygdommen, som er omfattet af det normale vaccinationsprogram, dukker med ujævne mellemrum op blandt patienter på Erritsø Dyreklinik.

- Det er nok et par år siden, vi så det sidst, siger dyrlæge Gitte Immerker.

Sygdommen dehydrerer hunden. I mange tilfælde koster det hunden livet. Især er sygdommen farlig for hvalpe og svagelige hunde. Symptomerne er blandt andet blodig diarré og feber.

- Det er et spørgsmål om, hvor længe det er humant at fortsætte behandlingen, og hvornår det er bedst at sige stop, siger Gitte Immerker.

Sejlivet virus

Parvovirus er ualmindelig sejlivet. Sygdommen smitter via afføring, og virusset kan overleve i helt op til et halvt år i afføringen og omgivelserne.

- Det betyder, at en hund kan blive smittet ved bare at snuse til en lort fra en smittebærende hund. Det er ikke nødvendigt at spise lorten, siger Gitte Immerker.

Ikke nok med, at virusset kan overleve i seks måneder: Inkubationstiden er på op til to uger. Det betyder, at den smittede hund kan bære og sprede smitten i to uger uden selv endnu at vise tegn på at være syg.

Vaccinér din hund

Hvis en hund følger det normale vaccinationsprogram, er den beskyttet mod parvovirus.

En hvalp kan vaccineres, når den er seks-otte uger, oplyser Gitte Immerker. Dermed kan den altså vaccineres, inden den tages fra sin mor og kommer ud i et nyt hjem.

- Som helt små kan hvalpene være beskyttet af antistoffer fra deres mor - forudsat at moren er vaccineret. Derefter er det nødvendigt med vaccine, siger Gitte Immerker.

Den aktuelle hvalp var hentet til Danmark fra udlandet.

- Ifølge dens papirer var den vaccineret, men det kan man måske sætte spørgsmålstegn ved, siger Gitte Immerker, som understreger, at én smittet hvalp i et kuld kan give anledning til bekymring for dens søskende.

- Jeg vil opfordre til, at man får sine hunde vaccineret. Dels af hensyn til ens egen hund, men også af hensyn til andre, siger hun.

Dyrlæge advarer: Hundehvalp død af smitsom sygdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce