E-sport valgte Fredericia Idrætscenter fra - håber ideelt alternativ lykkes

Peter Bech er initiativtageren bag Fredericia Esport, og sammen med bestyrelsen jagter han nu lokaler til foreningen, som allerede har 100 medlemmer og lige så mange på venteliste. Et lejemål i Fredericia Idrætscenter er opgivet og økonomi og rammer kom heller ikke i hus med et lejemål på Vejlevej. Nu håber han, at en ny mulighed kan realiseres eventuelt med start 1. april. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

E-sport valgte Fredericia Idrætscenter fra - håber ideelt alternativ lykkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredericia Idrætscenter kunne tilbyde lokaler til e-sport, men anlægsomkostningerne ville ende i en halv million kroner og husleje på 200.000 kroner årligt. Der ville ikke være plads til den forventede medlemstilgang, så nu er jagten gået ind på nyt lejemål.

Fredericia: 100 unge meldte sig i december under Fredericia Esports faner, og lige så mange er på venteliste. Men mulige lokaler i Fredericia Idrætscenter er opgivet, og et alternativ har Folkeoplysningsrådet vurderet for stort og for dyrt.

Så indtil videre har det ikke været muligt at finde stedet, hvor de mange medlemmer kan kæmpe virtuelle kampe i Counter-Strike og Leaque of Legends, men formand tror på nyt alternativ.

- Vi valge selv fra at etablere os i Fredericia Idrætscenter. Lokalerne var for små til at rumme den medlemstilgang, som foreningen forventer. Vi skal have plads til omkring 30-40 computere, og vi regner med, at der skal 3,8 kvadratmeter til per mand. Vi kunne få et lokale på omkring 130 kvadratmeter, så det ville udfordre os pladsmæssigt, siger formand for Fredericia Esport, Peter Bech.

Økonomien spillede også ind, forklarer han. Først dagen inden foreningen holdt informationsmøde i december, blev de præcise konditioner for at bo til leje i idrætscentret klart.

- Hvis man får stillet lokaler til rådighed i FIC, så skal man betale husleje, men kan ikke få lokaletilskud, som man ellers kan, når man som forening bor til leje. Det betød, at vi skulle betale omkring 200.000 kroner årligt for lejemålet inklusiv forbrug, siger Peter Bech.

Jeg håber, at den løsning vi arbejder med lykkes, for så bliver det virkelig fedt.
Formand for Fredericia E-sport Peter Bech

Skilt af få tusinde kroner

Det ville desuden koste omkring en halv million kroner at gøre lokalet anvendeligt til e-sport, så konklusionen fra bestyrelsen var at gå på jagt efter et alternativt lejemål.

- Vi havde fundet et lejemål på Vejlevej 123, som lå rigtig godt i forhold til vores behov. Lokalerne var fine, og økonomisk var vi tæt på, at det kunne hænge sammen, men vi manglede lige det sidste, siger Peter Bech.

Det mulige lejemål blev forelagt Folkeoplysningsrådet, som mente, at lokalerne var for store og dyre til en nystartet forening, men godkendte, at Fredericia Esport kan få et medlemstilskud på 2000 kroner per medlem til at finansiere husleje i et privat lejemål.

- Vi er glade for tilsagnet om støtte, og nu har vi kig på en anden mulighed, og hvis alt går godt, så håber jeg, at vi kan få det på plads med start 1. april, siger Peter Bech.

Hvor det er, at e-sportspillerne eventuelt kan slå sig ned, ønsker han ikke at oplyse, før alle aftaler er på plads.

- Nu melder vi ikke ud, før vi er helt sikre på, siger Peter Bech.

Brander Fredericia

Interessen for at blive en del af Fredericia Esport er stigende, og Peter Bech ser frem til, at foreningen får egnede rammer og kan udvikle Fredericias potentiale inden for den nye sportsgren.

Allerede nu har foreningens hold "Fortress FE Academy" gjort sig flot bemærket. Holdet har netop kvalificeret sig til National Esports League's Nordic Championship, hvor holdet skal møde otte andre hold fra norden.

- Det er virkelig stærkt gået, og går det godt, kvalificerer de sig til den europæiske liga, og så er det pludselig store beløb, der er på højkant, siger Peter Bech.

Holdet spiller e-sportspillet Leaque of Legends, der er det største e-sportspil på verdensplan.

- Vi har mange følgere, og er på den måde med til at brande Fredericia, og derfor håber jeg også, at kommunen spiller med, så vi kan vokse endnu mere, siger Peter Bech.

E-sport valgte Fredericia Idrætscenter fra - håber ideelt alternativ lykkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce