Ekstraregning: Socialområdet koster flere millioner end forventet

Der er blevet brugt flere penge end budgetteret i social- og beskæftigelsesudvalget. Det viser årets første budgetopfølgning. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Ekstraregning: Socialområdet koster flere millioner end forventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er brugt færre penge end forventet på beskæftigelse, men væsentligt flere penge end forventet på det sociale område.

Fredericia: Social- og beskæftigelsesudvalget har udsigt til en ekstraregning på 7,4 millioner kroner.

Årsagen er et forventet merforbrug på 9,9 millioner kroner på det specialiserede socialområde - blandt andet fordi flere borgere har brug for botilbud og misbrugsbehandling.

Til gengæld bliver der brugt færre penge på beskæftigelsesområdet - 2,5 millioner kroner - hvilket betyder et samlet merforbrug på 7,4 millioner kroner.

De ekstra udgifter på socialområdet fordeler sig på krisecentre og forsorgshjem (1,3 mio. kr.), eksterne dag- og døgntilbud (1,9 mio. kr.), Din Indgang (2 mio. kr.), Fredericia Misbrugscenter døgnbehandling (3,6 mio. kr.) og ekstra udgifter til sikkerhedsnormeringen på Kompetencekollegiet og NOVA (1,1 mio. kr.).

- Det er et følsomt område forstået på den måde, at nogle af tilbudene er relativt dyre, så derfor kan det handle om få borgere, siger formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V).

Beder ikke om ekstra penge

Det mindre forbrug end forventet på beskæftigelsesområdet er på 2,5 mio. kr., som er fordelt på 1,5 mio. kr. mindre forbrug på midlertidige boliger til flygtninge og en finansiering på 1 mio. kr. fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering til projektet "Flere skal med".

- Jeg hæfter mig ved, at der er mindre udgifter på beskæftigelsesområdet. Det er godt, vi er med der. Det kan dog være svært at vurdere, hvordan det går resten af året, siger siger Peder Tind.

Han oplyser, at udvalget ikke beder økonomiudvalget om en ekstrabevilling, fordi man forventer, det kan rettes op inden udgangen af året.

Ekstraregning: Socialområdet koster flere millioner end forventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce