Elevpladsvejleder på IBC: Vi mangler elever

SER Hegn i Fredericia har for første gang ansat en administrationselev. Rikke Wiinblad tager sig af 22-årige Tenna Warncke Klingenberg, som netop er begyndt i virksomheden. Generelt er der mangel på elevpladser indenfor blandt andet kontor. Foto: Peter Leth-Larsen

Elevpladsvejleder på IBC: Vi mangler elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

IBC hjælper virksomheder og elever med at finde hinanden. Tidligere har det været et problem at finde lærepladser nok. Sådan er det ikke længere.

Fredericia: - Store virksomheder får mellem en fjerdedel og en tredjedel af de ansøgninger, de plejer at få.

Sådan fortæller elevpladsvejleder hos IBC Keld Høll. Erhvervsskolen har en række handels- og kontoruddannelser og hjælper elever og virksomheder med at finde hinanden. Tidligere har det været et problem at skaffe praktikpladser nok, men i øjeblikket er den situation vendt på hovedet.

- Vi mangler elever her i området. I øjeblikket har vi elevpladserne, men vi mangler elever, fortæller Keld Høll og giver et eksempel:

- Hvis jeg havde ti speditørelever i bagagerummet, så var de afsat i næste uge.

Han oplyser samtidig, at der stadig er elever på skolen, som ikke har en elevplads og derfor fortsætter deres uddannelse i skolens praktikcenter, indtil de får en elevplads. Der er dog et klart fald i antallet af elever i praktikcentret på IBC.

- Det handler om at finde kemi mellem arbejdsplads og elev, fortæller Keld Høll.

Det handler om at finde kemi mellem arbejdsplads og elev
Keld Høll

Virksomheder skal godkendes

IBC har løbende kontakt til virksomheder, som overvejer at oprette elevpladser. I den process er der en række overvejelser, som lærestedet skal gøre sig, og virksomheden skal også godkendes, inden elevstillingen kan slås op.

- Hvis ikke virksomheden har haft elever før, tager vi en dialog med virksomheden, inden vi kommer på godkendelsesbesøg. Vi taler om, hvad det kræver af virksomheden at have en elev, hvornår eleven skal på skole, hvilke arbejdsopgaver eleven kan udføre, og hvilken type elev virksomheden har brug for. Bagefter skal virksomheden have en lærestedsgodkendelse, som IBC står for. Det er sjældent, vi giver afslag, forklarer Keld Høll om processen.

SER Hegn er en af de virksomheder, som netop er blevet godkendt og har ansat sin første administrationselev.

- Vi manglede arbejdskraft. Ud over økonomi laver vi andre ting som markedsføring, hjemmesiden og pressemeddelelser. Vores store overvejelser var, hvilke opgaver har vi, og har vi nok. I foråret tog vi så beslutningen om at få en elev, fortæller controller hos SER Hegn Rikke Wiinblad.

Elevpladsvejleder på IBC: Vi mangler elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce