Enhedslisten dropper whistleblower-forslag: Nyt på vej

Enhedslistens idé om en whistleblower-ordning i Fredericia lever fortsat. Arkivfoto

Enhedslisten dropper whistleblower-forslag: Nyt på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslistens Cecilie Roed Schultz tog imod en fremstrakt hånd fra borgmester Jacob Bjerregaard (S). Derfor blev et konkret forslag om en whistleblower-ordning droppet. Men kun for en stund. Sammen vil finde frem til en god ordning i efteråret.

Fredericia: Forslaget blev nedstemt, og så blev det trukket tilbage.

Men idéen om en whistleblower-ordning i Fredericia Kommune lever stadig. Enhedslisten foreslog en ordning, hvor ansatte kunne fortælle anonymt om "uhensigtsmæssigheder, ulovligheder eller fejl" til borgervejlederen.

Men socialdemokraterne stemte imod i økonomiudvalget efter skepsis hos kommunens medarbejdere. Nu får ordningen en ny chance i efteråret. Det sker efter mandagens byrådsmøde.

- Enhedslisten foreslår, at ordningen skal ligge hos borgervejleren. Jeg fornemmer faktisk, at alle er enige i, det ikke er den rigtige model. Borgervejlederen er jo borgernes vejleder og ikke medarbejdernes. Forslaget som det ligger nu er svært at bakke op om. Til gengæld vil vi gerne i den kommende tid lytte til erfaringer fra andre kommuner. Jeg vil opfordre Enhedslisten til at trække forslaget, lød det fra borgmesteren.

Jeg vil tage imod det forslag om, at vi skal finde den rigtige model.
Cecilie Roed Schultz

Ikke en afvisning

Jacob Bjerregaard opfordrede alle partier til at deltage i en proces med at skrue en ny ordning sammen. En ordning, som medarbejderne også kan støtte.

Enhedslistens Cecilie Roed Schultz og kvitterede med at trække forslaget - og roste borgmesteren.

- Det var et åbent forslag, Enhedslisten stillede, og det var mit indtryk, at Karsten Byrgesen, Venstre og Dansk Folkeparti var meget positive over for det. Men jeg vil gerne rose borgmesteren for at have sat sig yderlige ind i sagen, og jeg vil tage imod det forslag om, at vi skal finde den rigtige model. Som jeg hører det er det ikke en afvisning, men en fremstrakt hånd, sagde Cecilie Roed Schultz.

Enhedslisten dropper whistleblower-forslag: Nyt på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce