Enhedslisten får fuld valuta og mere til for 21. mandat

Cecilie Roed Schultz fik et flot personligt valg, men stemmerne den 21. november fordelte sig sådan, at hun alligevel sidder på byrådets yderste mandat. Men i konstitueringen har hun fået fuld valuta for mandatet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Enhedslisten får fuld valuta og mere til for 21. mandat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Partiet kom ind i byrådet på det yderste mandat og er ifølge de valgtekniske regler ikke berettiget til plads i det magtfulde økonomiudvalg, men det skete alligevel.

Fredericia: Efter 14 dages forhandlinger blev byrådets konstituering onsdag aften præsenteret, og blandt de mange tilfredse var Enhedslistens byrådsmedlem Cecilie Roed Schultz, som har siddet til forhandlingerne med borgmesteren tæt fulgt af Enhedslistens bestyrelse.

Et af de afgørende udvalg er økonomiudvalget, hvor posterne fordeles efter D´Hondts metode, og Enhedslistens mandat er det yderste 21. Det udløser derfor ikke nogen økonomiudvalgspost efter den anvendte fordelingsmetode.

- Så vi er glade for, at Socialdemokratiet har tilbudt os en af deres poster i økonomiudvalget. Det er meget fornuftigt, at alle partier er repræsenteret i økonomiudvalget. Men det er ingen selvfølge. Derfor tager vi det som et tegn på et ønske om et godt samarbejde med Enhedslisten, udtaler Cecilie Roed Schultz i en pressemeddelelse.

Det glæder partiet på flere fronter.

- Det er godt for Fredericia og ikke mindst Fredericias borgere. Beskæftigelsesområdet betyder også meget for os, og her vil vi holde skarpt øje med Peder Tind (V, red.) og holde ham op på de forandringer på jobcenteret, som han lovede i valgkampen, fastslår partiets 1. suppleant til byrådet Kirsten Cordtz i pressemeddelelsen.

 

Det fik enhedslisten
Næstformand i børn- og skoleudvalget.Næstformand i senior- og handicapudvalget.

Menigt medlem af miljø- og teknikudvalget.

Menigt medlem af økonomiudvalget.

Der ud over plads i:

Boligselskabet Futura (medlem).

Fredningsnævnet (suppleant).

Fælleskøkkenet Elbo I/S (medlem).

Handicaprådet (medlem og suppleant).

Holms Legat 2 (medlem og suppleant).

Kommunernes Landsforening (delegeret).

Trekantområdet Danmark (medlem).

Ung Fredericia/Ungdomsskolen (suppleant).

Valgbestyrelse skolebestyrelsen Ullerupbæk (medlem).

Valgbestyrelse folketingsvalg, EU-valg, kommunal- og regionsrådsvalg (medlem).

Vigtige udvalgsposter

Partiet har fået plads i fire udvalg.

- Vi har prioriteret at få så meget indflydelse i så mange udvalg som muligt, og at det var vigtigere end at få en fin titel som udvalgsformand. Samtidig har det været vigtigt for os, at vi fortsatte i de udvalg, som rummer velfærdsområderne og miljø-området. Det er lykkedes, og det er vi meget tilfredse med. Så længe vi kun har en person i byrådet, er det her, vi kan gøre den største forskel, udtaler Andreas Bjerring Tobiassen, der som bestyrelsesmedlem har været i tæt dialog på daglig basis med Cecilie Roed Schultz, både under valgkampen og under de efterfølgende konstitueringsforhandlinger.

Enhedslisten får fuld valuta og mere til for 21. mandat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce