Enhedslisten vil indføre fleksjob-garanti: Det skylder vi dem

Alle, der er visiteret til fleksjob, skal også have et fleksjob, mener Cecilie Roed Schultz. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Enhedslisten vil indføre fleksjob-garanti: Det skylder vi dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslisten foreslår at indføre en fleksjob-garanti. Det skulle give kommunen en indtægt på en million kroner om året. Desuden er partiet klar med kræseposer til ældre - og gratis aftenklub for børn i 4. til 6. klasse.

Fredericia: Der skal indføres en fleksjob-garanti i Fredericia Kommune. Det foreslår Enhedslisten i forbindelse med de igangværende forhandlinger om næste års budget.

- Vi skylder de mennesker, der er visiteret til fleksjob, at de også får mulighed for at komme videre, ved at man kan tilbyde dem et fleksjob, siger Cecilie Roed Schultz fra Enhedslisten, som er inspireret af Aabenraa Kommune.

- De har skabt en millionindtægt for kommunen ved at indføre en fleksjobgaranti, fortæller Cecilie Roed Schultz.

Forklaringen er, at ledige fleksjobbere får en ledighedsydelse udbetalt af kommunen. Veksles det med en indtægt fra et job, smitter det også positivt af på kommunens økonomi. I øjeblikket er der ifølge Enhedslisten 163 ledige fleksjobbere i kommunen. Hvis de var i job, giver det over 1 million kroner i overskud for kommunen, har forvaltningen udregnet for Enhedslisten.

Til spørgsmålet om, hvordan man finder alle de fleksjob, siger Cecilie Roed Schultz:

- Vi vil gerne have, at både kommunen og private virksomheder er med til at løse opgaven, så vi er fælles om opgaven, siger Cecilie Roed Schultz.

Vi skylder de mennesker, at de også får mulighed for at komme videre.
Cecilie Roed Schultz

Lækre mellemmåltider

Et andet tiltag er "kræseposer" til 50 hjemmeboende ældre, som har dårlig ernæringsstatus. Ofte har de ikke mulighed for at købe ind, og der går mange timer mellem måltiderne. De skal have poser med lækre mellemmåltider.

- Vi har jo en del ældre, som er småtspisende, og som ikke får kalorier nok, siger Cecilie Roed Schultz.

I øjeblikket tester Middelfart Kommune en ny type kræseposer fra Elbokøkkenet med cookies og proteinrige desserter. Den er oplagt at indføre i Fredericia og koster beskedne 60.000 kroner, hvis det kører i 20 uger, lyder det fra Enhedslisten.

- Vi kan måske undgå nogle dyre indlæggelser på den måde, og det vil betyde meget for de ældre. De mister funktionsevne, hvis de ikke spiser nok, siger Cecilie Roed Schultz.

En noget yngre aldersgruppe skal også tilgodeses. Enhedslisten foreslår gratis aftenklub for elever fra 4. til 6. klasse. I dag koster det 100 kroner om måneden. Forslaget kan gennemføres for 445.000 kroner.

Enhedslisten vil indføre fleksjob-garanti: Det skylder vi dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce