Enstemmigt vedtaget: Ny struktur i kommunen skal spare otte millioner kroner

Borgmester Jacob Bjerregaard og det øvrige byråd havde givet kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe en bunden opgave med at finde otte mio. kroner i effektivisering. Det kommer til at ske gennem den nye koncernstruktur, som han og byrådet godkendte mandag aften. Arkivfoto:

Enstemmigt vedtaget: Ny struktur i kommunen skal spare otte millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle 21 byrådsmedlemmer bakkede mandag aften op om et forslag til ny organsation af Fredericia Kommune. Manøvren udløser en besparelse på otte mio. kroner. Borgmesteren er tilfreds med, at den bundne opgave er blevet løst inden årets udgang, som ønsket.

Fredericia: Et enigt byråd sagde mandag aften ja til, at Fredericia Kommune i fremtiden skal være organiseret som koncern. Fire koncerndirektører skal i fremtiden under kommunaldirektøren sikre en effektiv kommune.

- Det var en bunden opgave til kommunaldirektøren at komme med et oplæg til en mere effektiv struktur, som skal udløse en besparelse på otte mio. kroner. De penge har vi i budgettet allerede øremærket og anvendt til ekstra velfærdsydelser i 2019, så derfor var det vigtigt, at strukturen kom på plads inden årsskiftet, lyder det fra borgmester Jacob Bjerregaard (S) som begrundelse for den hast, forslaget er blevet arbejdet igennem med.

Byrådet fik på et lukket møde mandag aften en grundig redegørelse for den kommende organisation, og fik lejlighed til at drøfte de 23 høringssvar, som trods meget kort tidsfrist er kommet fra kommunale tillidsfolk og medarbejdergrupper.

- Vi er klar over, at der har været en kort frist, så det er imponerende, at det alligevel er lykkedes at få skrevet 23 svar. Det er vi glade for, og vi har fået kommunaldirektørens ord for, at der lyttes til svarene, siger Jacob Bjerregaard.

Vi er klar over, at tidsfristen har været kort, men alligevel er der kommet hele 23 høringssvar. Dem bliver der nu lyttet til.
Borgmester Jacob Bjerregaard (S)

Aktivitetscentre bliver

Politikerne valgte allerede nu at reagere på et særligt høringssvar. Det var Seniorrådet, som i deres høringssvar havde bedt byrådet undlade at flytte de kommunale aktivitetscentre fra væk fra senior- og handicapudvalget og over i kultur- og idrætsudvalget.

- Det har vi lyttet til, så aktivitetscentrene bliver, hvor de er, siger Jacob Bjerregaard.

Han har også tiltro til, at der de kommende uger bliver gjort alt for at imødekomme den nervøsitet, der har været hos nogle medarbejdergrupper på baggrund af forslaget.

- Vores opgave som politikere har været at lægge rammen for organisationen, og nu skal den implementeres stille og roligt, og det arbejde sætter kommunaldirektøren i gang nu, siger Jacob Bjerregaard.

Klar 1. april

Kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe er glad for opbakningen fra byrådet, fremgår det af en udtalelse i en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune.

- Med den nye organisering får vi et bedre match mellem de politiske udvalg og den administrative organisering. Vi indfører en samlet koncernledelse, med et fælles ledelsesansvar og fokus på at skabe sammenhæng og resultater for borgerne, udtaler hun.

Kommunaldirektøren vil i de kommende uger drøfte, hvordan organisationen føres ud i livet sammen med tillidsrepræsentanter og ledere.

Borgmesteren håber, at den nye organisation kan være på plads omkring 1. april.

- Vi skal have besat to stillinger til koncernledelsen, og vi sætter arbejdet i gang nu. Det vil tage et par måneder, før vi har de rette folk, vurderer Jacob Bjerregaard.

Kritik af tempo

Forslaget til den nye organisation er udarbejdet i samarbejde med konsulentfirmanet Muusmann. Forslaget blev sendt i høring for en uge siden, og det har vakt kritik, at fristen har været så kort.

- Det var der selvfølgelig debat om under byrådsmødet, men vi kommunaldirektøren redegjorde for processen, og jeg har fuld tillid til, at der sker den nødvendige inddragelse i den kommende tid, siger han.

Enstemmigt vedtaget: Ny struktur i kommunen skal spare otte millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce