Vi bruger cookies!

frdb.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.frdb.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Fem måneder efter Michelin-stjernen: Sådan går det Ti Trin Ned

En Michel-stjerne til Restaurant Ti Trin Ned får ikke indehaverne Rainer Gassner og Mette Hvarre Gassner til at åbne flere dage om ugen. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Fem måneder efter Michelin-stjernen: Sådan går det Ti Trin Ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En arbejdsuge på fire dage gør det attraktivt også for kokke og tjenere fra Aarhus og Sjælland at arbejde på Michelin-restauranten i Fredericia.

Fredericia: Mange fra branchen har fortalt ejerne af succes-restauranten Ti Trin Ned, at de burde udvide antallet af ugentlige åbningsdage.

Specielt efter at Fredericia-restauranten har fået en Michelin-stjerne.

- Men vi fortsætter med at kun at holde åbent om aftenen onsdag til lørdag. I første omgang var det en forsøgsordning i januar at holde lukket tirsdag, men tildelingen af Michelin-stjernen i februar har betydet, at vi har taget os den frihed at fortsætte med at holde lukket på tirsdage.

Det fortæller Rainer Gassner, der siden september 2001 har drevet restauranten med sin kone, Mette Hvarre Gassner.

 

Ti Trin Ned med i populær madguide
 Vi har nu større mulighed for at afprøve nye retter, nye metoder og teknikker, der skal sikre os en fortsat plads i toppen af dansk gastronomi.
Rainer Gassner, Restaurant Ti Trin Ned

Fuldt hus de fleste aftner

Parret og restauranten er gennem årene blevet tildelt flere anerkendte priser, og i år fik Ti Trin Ned en Michelin-stjerne.

Interessen for et aftenmåltid på Ti Trin Ned er naturligvis øget efter tildelingen af stjernen.

- Ti Trin Ned har altid været godt besøgt, men nu er der fuldt hus næsten hver aften. Derfor opfordrer vi til at bestille i god tid og til eventuelt at give os et kald.

Men interessen for at opleve et aftenmåltid på Ti Trin Ned får som nævnt ikke parret bag restauranten til at overveje at udvide antallet af åbningsdage eller åbningstimer.

- Den ekstra fridag i forhold til før januar i år gør, at vi får lov til at arbejde i vores eget tempo, når vi er i restauranten, selv om der er lukket. Vi har nu større mulighed for at afprøve nye retter, nye metoder og teknikker, der skal sikre os en fortsat plads i toppen af dansk gastronomi.

Pres på tjenere

Åbningsdage især belaster serveringspersonalet.

- Det er hårdt rent psykisk at være tjener. Man skal være smilende og veloplagt. Vi andre i køkkenet kan bedre have en dårlig dag, uden at gæsterne registrerer det, konstaterer han og smiler.

Lørdag 15. juli er sidste arbejdsdag i denne omgang: Restauranten holder ferielukket, og fredag 11. august om aftenen tages der igen imod gæster i Norgesgade 3, selv om der arbejdes i køkkenet fra tre dage før.