Flere patientskoler rykker i sundhedshuset: 300 borgere får glæde af sundheds-millioner

Fredericia Genoptræningscenter har planer om at flytte til sundhedshuset. I dag er der aktiviteter flere steder i kommunen, og der har blandt andet været samarbejde om et motionsgymnastikhold ved Idræt i Dagtimerne - her i 2015. Arkivfoto

Flere patientskoler rykker i sundhedshuset: 300 borgere får glæde af sundheds-millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny patientskole for diabetes rykker til sundhedshuset. Det samme gør flere andre patientskoler, som skal styrke patienternes selvhjælp.

Fredericia: Diabetes-patienter får et rygstød på 1,5 millioner kroner til et nyt tilbud i sundhedshuset i Fredericia.

Det offentliggjorde Fredericia Kommune tirsdag, og det bliver ikke den eneste patientskole, som flyttes til sundhedshuset. Det oplyser Ellen E. Schultz Pedersen, leder af Fredericia Genoptræningscenter.

- Vi lægger nogle af "Lær-at-tackle"-kurserne i sundhedshuset. Kurserne ligger i dag rundt omkring i kommunen, siger hun til Fredericia Dagblad.

"Lær at tackle"-kurser er patientskoler, som tilbydes til borgere med eksempelvis kroniske smerter, kroniske sygdomme, angst eller depression. Eller til pårørende. Her får man blandt andet metoder til selvhjælp, og konceptet er udviklet på Stanford University i USA.

Fredericia Genoptræningscenter flytter fra det nuværende hovedkvarter på Viaduktvej til Fredericia Sundhedshus, når ombygningen er på plads. Datoen ligger ikke fast endnu.

Center for genoptræning
Fredericia Genoptræningscenter ligger på Viaduktvej, men har planer om at flytte til Fredericia Sundhedshus.På centret kan man få træning til at "få tilværelsen til at fungere igen efter sygdom", som det hedder på Fredericia Kommunes hjemmeside. Det kan for eksempel være kræftpatienter eller patienter med hjerneskade. Der tilbydes fysioterapi og genoptræning.Man kan blive henvist til hjælp på Fredericia Genoptræningscenter efter indlæggelse på sygehuset eller en undersøgelse. Det kan også ske via den praktiserende læge.

Glade for godkendelsen

I alt får Fredericia Kommune tre millioner fra Sundhedsstyrelsen. Halvdelen går til den nye diabetes-skole, og resten går til et genoptræningsprojekt for borgere med åreforsnævring og gangsmerter.

- Vi forventer, at knap 300 borgere vil få mulighed for at benytte sig af tilbuddene. Nu har vi fået godkendelsen, og det er vi rigtigt glade for. Vi glæder os til den videre proces og til at skabe nogle gode tilbud for borgerne i samarbejde med sygehus, patientforeninger og samarbejdspartnere i frivilligt regi, siger Ellen E. Schultz Pedersen.

Pengene kommer fra en statslig pulje på 200 millioner, som blev vedtaget i forbindelse med finansloven i 2015. Den skal styrke kommunernes forebyggende sundhedsindsats for ældre, medicinske patienter og udsatte grupper.

Flere patientskoler rykker i sundhedshuset: 300 borgere får glæde af sundheds-millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce