Folketingskandidat mødte vælgere og social dumping

Den socialdemokratiske folketingskandidat Jens Jonatan Steen mødte lørdag både vælgere i midtbyen og rumænske chauffører på Fredericia Havn. På havnen fik han suppe at lune sig på og blev præsenteret for chaufførernes leveforhold. De får lov at benytte havnehusets toiletter, men ellers er de henvist til deres førerkabiner. Privatfoto

Folketingskandidat mødte vælgere og social dumping

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Jonatan Steen - nyvalgt folketingskandidat for Socialdemokratiet i Fredericia - tog lørdag fat på sin valgkampagne. Han talte med fredericianere og lagde vejen forbi rumænske chauffører på Fredericia Havn.

Fredericia: Socialdemokraternes nyvalgte folketingskandidat Jens Jonatan Steen valgte at bruge en regnvåd lørdag i Fredericia, for dels at mødes med fredericianerne om politiske udfordringer, dels at runde Fredericia Havn for at se på de forhold rumænske lastbilchauffører opholder sig under i ventetiden på last.

På havnen blev han budt på suppe fra de rumænske chauffører.

- Suppen var god, og stemningen fin mellem chaufførerne, men det viser, at social dumping langt fra er forbeholdt slumlejren i Padborg. Jeg så, hvordan chauffører som Luca, Victor og de andre lever, og det kan vi simpelthen ikke være bekendt at tilbyde mennesker på det danske arbejdsmarked i 2018, siger Jens Jonatan Steen.

Suppen var god, og stemningen fin mellem chaufførerne, men det viser, at social dumping langt fra er forbeholdt slumlejren i Padborg.
Jens Jonatan Steen, folketingskandidat for S i Fredericia

Øget kontrol

Jens Jonatan Steen mødtes med chaufførerne, der ifølge ham bor i deres biler i månedsvis, laver mad under fronthjelmen på lastbilerne og går i bad i havnehusets toiletbygning.

- Situationen har vi tidligere beskrevet i Fredericia Dagblad, men vil du tage sagen videre?

- Jeg tager bestemt sagen videre. Det nytter ikke noget, at vi kalder politiet ud eller forværrer forholdene for chaufførerne. De underbetalte rumænske og filippinske arbejdere forsvinder ikke af, at vi stiller den enkelte chauffør i gabestokken. Det her handler om, at regeringen skal afsætte de nødvendige ressourcer, øge straffen for vognmændenes brud på regler og sætte ind med en langsigtet indsats, der går målrettet efter at ramme de brodne kar blandt arbejdsgiverne, lyder folketingskandidatens vurdering.

Han ønsker gennemgribende kontrol af den form for social dumping, som lastbilchaufførernes hverdag efter hans mening afspejler.

Hilst på mange

Besøget ved chaufførerne afsluttede en dag med gadeaktion og strategiplanlægning i forhold til den kommende valgkamp.

- Selvom vejret ikke var med os på denne grå regnvejrsdag på Jyllandsgade, så fik jeg hilst på mange. Jeg blev bekræftet i, at der er mange ting, som giver uro hos både danskerne som helhed og fredericianerne. Det er utryghed, som går på normeringen i børnehaverne, de mulige nedrivninger af Korskærsparken, de enlige ældres livsvilkår og et udpint socialsystem, konstaterer Jens Jonatan Steen. Trods det glædede han sig over, at han på gaden møder en god stemning omkring Fredericia generelt.

Efterfølgende fik han samlet sin kampagnestab på fem-syv mand, som skal styre slagets gang med gadeaktioner, møder, omdeling af flyers, m.m. frem til folketingsvalget.

Folketingskandidat mødte vælgere og social dumping

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce