Fordoblede omsætningen: Her er forklaringen

Lene Just har fået travlt, efter at hun rykkede forretningen Super Grønt til hjørnet af Vejlevej og Skjoldborgsvej for lidt over et år siden. Foto: Nikolaj Primdahl

Fordoblede omsætningen: Her er forklaringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Græsset er ikke altid grønnere på den anden side. Men det har det været hos Super Grønt, som omtrent har fordoblet omsætningen ved at flytte til Vejlevej.

Fredericia: Hvis man har lagt mærke til, at planterne hos Super Grønt er vokset i løbet af det første år på hjørnet af Skjoldborgsvej og Vejlevej, er man ikke helt galt på den.

Da forretningen flyttede fra gågaden og udenfor voldene i april sidste år, var det egentlig planen, at ejer Lene Just skulle hygge sig lidt med at lave buketter og ellers holde den samme omsætning.

Men flytningen har givet så meget succes, at udendørsarealet med planter er udvidet flere gange. For nylig har Lene Just også lejet bygningen ved siden af for at få mere plads udenfor.

- Ikke et eneste sekund har vi fortrudt, at vi er flyttet herud. Når man åbner et nyt sted, er det altid spændende, om det kan køre rundt. Alle sagde, at man ikke kan sælge blomster og grøntsager på Vejlevej med alle discountbutikkerne tæt på. Men jeg skal love for, at vi er blevet taget godt imod, siger ejeren.

For nylig har hun lejet nabobygningen, så hun kan udvide udendørsarealet ud til Vejlevej med planter. Foto: Nikolaj Primdahl
For nylig har hun lejet nabobygningen, så hun kan udvide udendørsarealet ud til Vejlevej med planter. Foto: Nikolaj Primdahl

Biler betyder mængder

Nøglen til den nye succes er parkeringspladserne, som også var en af grundene til flytningen.

Hvor folk tidligere købte to planter ad gangen, fordi de ikke ville slæbe rundt på mere nede i midtbyen, så er det langt fra unormalt, at folk nu kommer med både trailere og trillebører for at købe hele kasser.

- Det har virkelig overrasket os, hvor store mængder man kan sælge, når kunderne kan have bilen med. Vi tænkte, at hvis vi kunne ligge på samme omsætning som nede i byen, så ville det være fint. Men det kommer bag på os, hvor meget mere vi sælger. Jeg tror, at vi har fordoblet omsætningen her, siger Lene Just, som må arbejde 80 timer om ugen i højsæsonen, når der er drøn på.

Allerede nu må hun også konstatere, at der også i de nye rammer er for få parkeringspladser, men det bliver ikke til en ny flytning.

Købmandsskab fungerer

Hun er oppe på ti ansatte, hvor en del af dem er ungarbejdere eller fleksjobbere, og hun overvejer at få en ekstra medarbejder på deltid til især at stå for vandingen af de mange planter.

Det er netop salget af planter, som er gået i vejret. Men der er også igen kommet grøntsager til salg og flere forskellige slags træer, som der ikke var plads til nede i byen. Hun har heller aldrig solgt så mange juletræer, som hun gjorde i løbet af den seneste vinter.

Derudover kan Lene Just på Vejlevej 29 holde alle planterne udenfor hele døgnet og låse det af. Indtil videre har de kunne stå i fred, og generelt oplever hun, at kunderne også er blevet glade for flytningen.

- Men det mest positive er, at vi er en lokal butik, og ejeren står bag disken. Det kan kunderne altså godt lide. Det er ikke kæder det hele, men det er gammeldags købmandsskab, som stadig kan lade sig gøre. Vi mærker især, at mange ældre kommer herned for at få en snak og købe deres kartofler. Og så ryger der lige en blomst med i kurven, siger hun.

Fordoblede omsætningen: Her er forklaringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce