Fredericia får ny skov: Betal 20 kroner og få et træ

8000 løvtræer skal udgøre en ny skov ved Vejlby. Bag den kommende skov står Danmarks Naturfredningsforening og TV2. Arkivfoto: Rune Langhoff

Fredericia får ny skov: Betal 20 kroner og få et træ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Donationer fra private, virksomheder og fonde skal få plantet en million nye træer rundt om i Danmark. 8000 af dem skal plantet i Fredericia Kommune.

Fredericia: De kommende år kommer et helt nyt skovområde til at skyde op ved Ydre Ringvej nær Vejlby.

Planerne kommer fra et fælles samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening og TV2. Under titlen "Danmark planter træer" vil de indsamle midler, så der kan blive plantet ny skov flere steder i landet - til gavn for klimaet.

- Skov spiller en nøglerolle, hvis vi skal nå det globale klimamål. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu sætter gang i et stort nationalt projekt for at skabe mere skov. Særligt fordi alle danskere har mulighed for at bidrage til at gøre en forskel for klimaet, siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening, i en pressemeddelelse.

I Fredericia Kommune har man udset sig et område på to hektar ved Vejlby, hvor man ifølge projektleder Carsten Pedersen fra kommunens Natur- og Miljøafdeling påtænker at plante 8.000 løvtræer.

- Kommunen vil gerne være med til beskytte drikkevandet, dyrene og planterne, så derfor er vi med, siger han til TV SYD.

- Skov spiller en nøglerolle, hvis vi skal nå det globale klimamål. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu sætter gang i et stort nationalt projekt for at skabe mere skov.
Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening

Kulminerer med tv-show

Danmarks Naturfredningsforening og TV2 håber, at donationer fra foreninger, fonde, virksomheder og borgere kan skabe økonomisk grundlag for at plante en million træer.

Et træ koster 20 kroner, og pengene vil gå til en række nye offentlige folkeskove. Derudover kommer en del af pengene til at blive øremærket til rydningstruet skov i Danmark og udlandet.

Kampagnen "Danmarks planter træer" bliver for alvor sat i fokus, når der 30. maj sendes et indsamlingshow på TV2. Showet bliver sendt lige for foden af det 45 meter høje og spiralformede "Skovtårn" tæt ved Næstved, der åbnede for offentligheden i forrige weekend. De nye skove vil - hvis der bliver indsamlet tilstrækkeligt med penge - allerede blive etableret i ugerne umiddelbart efter indsamlingsshowet.

Det bliver den danske organisation Growing Trees Network Foundation, der i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening står for at etablere de nye offentlige folkeskove.

Fredericia får ny skov: Betal 20 kroner og få et træ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce