Fredericia forventer 150 henvendelser om psykiske problemer i år - forlænger akuttilbud

Fredericia Kommune forlænger sit akuttilbud, hvor fredericianere med psykiske problemer kan ringe til et døgnbemandet telefonnummer og få hjælp. Foto: Colourbox

Fredericia forventer 150 henvendelser om psykiske problemer i år - forlænger akuttilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En døgnåben funktion for folk med psykiske problemer har været så populær, at Fredericia udvider tilbuddet resten af året. En evaluering viser, størstedelen af henvendelserne kommer fra folk, som ikke er i det psykiatriske system.

Fredericia: Hvad gør man, når angsten melder sig, eller livet pludselig vælter, og det kan være svært at overskue at komme ud af sengen? De sidste tre år har Fredericia Kommune været med i et forsøg med tilbud, hvor man kan ringe på alle tidpunkter af døgnet og få akut hjælp til psykiske problemer. Tilbuddet var understøttet af Socialstyrelsen. I Fredericia har tilbuddet været så populært, at politikerne på budgetforlig 2018 besluttede at forlænge akuttilbuddet til udgangen af 2018.

- Vi oplever en stigning i antallet af folk, der har ondt i livet på en eller anden måde, og der har vi manglet noget, der kan hjælpe dem. Henvendelserne handler om alt muligt. Det kan være folk i sorg over at miste eller folk, der er ramt af en skilsmisse, der ikke synes, de kan tackle det. Det er ofte den velfungerende del af befolkningen, der søger tilbuddet, fortæller direktør for velfærd i Fredericia Kommune Annemarie Schou Zacho-Broe.

Prisen for at fortsætte tilbuddet er 700.000 kroner.

Vi oplever en stigning i antallet af folk, der har ondt i livet på en eller anden måde, og der har vi manglet noget, der kan hjælpe dem
Direktør Annemarie Schou Zacho-Broe
Dit akuttilbud
Via telefonen eller på Nymarksvej 213 har medarbejderen den første krisesamtale med borgeren. Målet er at skabe ro og tryghedHvis nødvendigt er næste skridt en kriseplan for borgeren, hvor der eventuelt kan skaffes kontakt til den rette hjælp andre steder i systemet

Der er desuden mulighed for overnatning på Nymarksvej 213

De medarbejdere, der tager telefonen, er alle professionelle ansatte, som er undervist i krisesamtaler

Fredericia Kommune forventer cirka 150 henvendelser i år

Telefonnummeret til akuthjælpen er: 20 66 03 35

Forventer cirka 150 henvendelser

Efter prøveperioden på tre år har Deloitte evalueret resultaterne for de 14 kommuner, der deltog i forsøget for Socialstyrelsen. Evalueringen viser blandt andet, at "visheden om, at de kan ringe døgnet rundt er tryghedsskabende i sig selv", "borgerne mener selv, de vil have oplevet en markant forværring af krisen, hvis de ikke havde henvendt sig i Dit Akuttilbud" og "borgerne har færre indlæggelser og disse samtidig er af kortere varighed".

I Fredericia Kommune har cirka 350 henvendt sig i forsøgsperioden 2014-2017. Omkring 70 procent af henvendelserne var fra borgere, som ikke i forvejen var tilknyttet et tilbud med hjælp til psykiske problemer. Fredericia Kommune forventer cirka 150 henvendelser i 2018.

- Undersøgelsen fortæller, at vi når rigtig mange borgere, som vi ikke har nået før. Tilbuddet er med til at forebygge blandt andet indlæggelser, siger formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V).

Fredericia forventer 150 henvendelser om psykiske problemer i år - forlænger akuttilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce