Fredericia gør akuttilbud permanent: Andre kommuner vil låne løsningen

Din Indgang holder til på Gothersgade 44 på havnen i Fredericia. Foto: Regitze Løkke

Fredericia gør akuttilbud permanent: Andre kommuner vil låne løsningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet i Fredericia Kommune har med budgettet for 2019 gjort tilbuddene Dit Akuttilbud og Din Indgang til en permanent investering.

Fredericia: Fra januar 2019 bliver Dit Akuttilbud og Din Indgang en fast investering i Fredericia Kommune. Begge er tilbud rettet mod socialt udsatte borgere i Fredericia. Tilbuddene har vist en tydelig gavnlig effekt, hvilket er årsagen til, at byrådet har besluttet at gøre tiltagene permanente fra 2019.

Næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget i Fredericia Kommune, Søren Larsen (S), er ikke i tvivl om, at det er en god investering.

- Det er helt tydeligt, at når man griber tidligt ind i forhold til de socialt udsatte, så får man meget bedre menneskelige løsninger ud af det. Disse tilbud har været et projektforløb, som har været succesfuldt, og derfor vælger vi at holde fast i det, siger Søren Larsen.

Lars Schau, leder af Din Indgang, forklarer, at når borgerne har lettere adgang til hjælpen, så kan de også meget hurtigere få den hjælp, som de har brug for. Han er ikke i tvivl om, at det gør en stor forskel, at borgerne kan komme direkte ind fra gaden og modtage hjælp med det samme i stedet for at blive kastet rundt i systemet.

- Vi oplever en lille stigning i antallet af henvendelser over det sidste års tid, men det hænger helt sikkert også sammen med, at borgerne bliver mere klar over, at vi er her, fortæller Lars Schau.

Gode resultater

Trods en lille stigning i antallet af henvendelser er det meget få, der kommer tilbage og får et fuldt forløb igen. En rapport udarbejdet af Det Nationale Forsknings- og Analysecenter For Velfærd viser, at der i 2017 var 269 borgere i forløb hos Din Indgang, og kun 14 af disse henvendte sig igen efter det afsluttede forløb. De gode resultater har også medført, at flere kommuner har henvendt sig og vist interesse i tilbuddene.

- Vi har haft mange kommuner på besøg, som gerne vil låne af det, som vi har gjort her og prøve noget af det samme, siger Lars Schau.

Både Dit Akuttilbud og Din Indgang stiller en hurtig hjælp til rådighed for borgerne, der nemt kan tage kontakt til begge tilbud. Hos Dit Akuttilbud er det muligt at ringe ind på akuttelefonen døgnet rundt, og her kan man også få stillet en sengeplads til rådighed. Hos Din Indgang går man blot ind af døren, hvis man har brug for hjælp. Begge tilbud er for socialt udsatte borgere med vanskeligheder som bl.a. misbrug, depression, fysisk handicap, livskrise og sorg. Derudover understreger Lars Schau, at det ikke er den psykiatriske diagnose, der betyder noget. Det er dét faktum, at der er noget, som du ønsker at forandre i dit liv.

15 journaliststuderende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole gæstede for nylig Fredericia tre dage, og artiklen her er et resultat af de studerendes arbejde.

Fredericia gør akuttilbud permanent: Andre kommuner vil låne løsningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce