Fredericia vil bygge mest - lige efter København

I august var der rejsegilde på første etape af indretningen af Sundhedshuset. Det er et af de projekter, som trækker mange anlægskroner i 2019, hvor Fredericia har ønsket at bruge 276 mio. kroner i alt. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Fredericia vil bygge mest - lige efter København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I kampen om anlægsmillioner ligger Fredericia sig i front med ønsket om at bruge 276 mio. kroner. Kun København overgår Fredericias anlægsønsker, som svarer til knap 5000 kroner pr. indbygger.

Fredericia: Knap 5000 kroner skal hver borger i Fredericia bygge for, hvis det skal ramme Fredericia Kommunes samlede anlægsønske på 276 mio. kroner. Det høje anlægsønske overtrumfes kun af Københavns Kommune, som beder om at kunne bruge 5166 kroner pr. borger. Begge kommuner ligger langt fra gennemsnittet på godt 3000 kroner i kommunerne.

- Det er så højt, at vi næppe får det igennem, så vi skal igennem en kraftig prioritering af vores anlægsønsker, forudser viceborgmester Susanne Eilersen (DF).

Det er nyhedsmediet NB Økonomi, der har indsamlet de kommunale anlægsønsker, som indtil videre viser, at man samlet har meldt 1,5 mia. kroner mere ud, end kommuneaftalen med regeringen giver mulighed for.

- Vi har lagt højt ud, og nu må vi se, hvor det ender, siger Susanne Eilersen.

Det er kun København, der overgår vores anlægsønsker.
Susanne Eilersen (DF)

Fredericia lægger sig regionalt helt i førertrøjen med anlægsønsket. Kun Billund Kommune ligger også i top-10 på anlægsfronten ifølge opgørelsen fra NB Økonomi.

Kun Billund kan nogenlunde følge trop med Fredericias anlægsønsker, mens Kolding og Vejle får baghjul af fæstningsbyen.

Hvis Fredericia skulle følge landsgennemsnittet, måtte der bruges godt 3300 kroner pr. indbygger til anlæg i 2019.

De kommende uger skal kommunerne i fællesskab blive enige om, hvor meget hver enkelt må bruge til anlæg, da kommunerne ellers under et risikerer at blive straffet med træk i bloktilskuddet.

Fredericia vil bygge mest - lige efter København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce