Fredningssag fra Trelde udløser spørgsmål til ministeren

Tre bestyrelsesmedlemmer havde taget turen til Christiansborg for at forklare om deres frustration overfor et oplæg til fredning af de private skove i Trelde. Fra venstre Hanne Ladegaard Jensen, Søren Nymark og Poul Ejnar Jochumsen. Foto: Privat

Fredningssag fra Trelde udløser spørgsmål til ministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med et kvarters peptalk om fredningssagen fra Trelde fik bestyrelsen for skovejerforeningen givet miljø- og fødevareudvalget indtryk af, hvorfor den ikke mener, deres skove skal fredes. Foretrædet fører nu til ministerspørgsmål.

Trelde/Christiansborg: Stemningen var lige så god som vejret, da tre bestyrelsesmedlemmer fra skovejerforeningen Trelde Skov onsdag forlod Christiansborg. Forinden havde de tre ved et kvarters foretræde for medlemmerne af miljø- og fødevareudvalget gjort klart, hvorfor de ikke ønsker en fredning af deres skovmatrikler.

- Det gik rigtig godt. Vi fik forklaret vores sag og fortalt, hvorfor vi mener, at Danmarks Naturfredningsforening i deres oplæg er gået langt ud over deres kompetence. Det, de lægger op til, er efter vores mening en total omlægning af skovdriften og ikke bare en fredning, siger formand for bestyrelsen Poul Ejnar Jochumsen.

Samme opfattelse har formand for udvalget Pia Adelsteen (DF).

- De gjorde det godt og grundigt, og der var ting i oplægget, som overraskede mig. Blandt andet at oplægget er så vidtgående. Derfor blev udvalget enigt om at rette et par spørgsmål videre til ministeren, siger Pia Adelsteen.

DF er på baggrund af bl.a. sagen i Trelde i færd med at udarbejde et beslutningsforslag om, at DN skal begrænses i deres lovfæstede ret til at rejse fredningssager.

Vi ser frem til dialog om oplægget, og vil komme med et forslag, som vi tror, alle parter kan leve med.
Formand for skovejerne Poul Ejnar Jochumsen

Klar til dialog

Ud over den mundtlige fremstilling havde bestyrelsen et skriftligt oplæg med til udvalgsmedlemmerne.

- Det håber jeg, at de vil kigge nærmere ind i, selv om jeg godt ved, at de har mange sager, siger Poul Ejnar Jochumsen.

Enkelte af udvalgsmedlemmerne spurgte videre ind til, hvor langt fredningssagen er kommet.

Skovejerne mener, at Trelde-fredningen kan blive et selvmål for DN, hvis man følger det oplæg, der i dag ligger på bordet for fredningen.

- Det er et drastisk oplæg, og det kan ikke være meningen med en fredning. Det håber vi, at DN vil overveje. Derfor er vi er glade for, at der er lagt op til yderligere dialog om forslaget. Vi skal mødes med DN og kommunen sidst på måneden, og der vil vi komme med et forslag til, hvordan vi mener, at alle parter kan blive tilfredse, siger Poul Ejnar Jochumsen.

Oplægget er udarbejdet i fællesskab mellem Fredericia Kommune og DN og er i høring frem til november.

Fredningssag fra Trelde udløser spørgsmål til ministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce