Går i retten: Falck vil tilbageholde hemmelige oplysninger om Bios

Den tidligere ambulancetjeneste i Region Syddanmark Falck tager nu vidtrækkende skridt for at stoppe den hollandske konkurrent Bios? mulighed for at få indblik i den sag, hvor konkurrencemyndighederne har afgjort, at Falck overtrådte konkurrenceloven, da netop Bios forsøgte at komme ind på det danske marked. Arkivfoto: Roland Petersen.

Går i retten: Falck vil tilbageholde hemmelige oplysninger om Bios

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplysninger om den hollandske konkurrent Bios skal ifølge Berlingske forblive hemmelige, hvis det står til Falck. Det danske selskab kæmper imod Konkurrencestyrelsens afgørelse om, at Falck skal dele oplysningerne og vil nu afprøve styrelsens beslutning i retten.

Den tidligere ambulancetjeneste i Region Syddanmark Falck tager nu vidtrækkende skridt for at stoppe den hollandske konkurrent Bios' mulighed for at få indblik i den sag, hvor konkurrencemyndighederne har afgjort, at Falck overtrådte konkurrenceloven, da netop Bios forsøgte at komme ind på det danske marked.

Det skriver Berlingske.

Tiltaget kommer på trods af, at Falck offentligt har undskyldt sin rolle i sagen.

I september afgjorde Konkurrencestyrelsen, at Falck skal udlevere internt materiale, der indeholder oplysninger om rivalen Bios. Det har hollænderne mulighed for pga. de danske regler om aktindsigt, hed det fra styrelsen.

Præcis hvad materialet indeholder er uklart, men Bios har flere gange forsøgt at få indblik i, hvad Falck sammen med flere anerkendte PR-folk indsamlede om konkurrenten, da det hollandske selskab i 2014 udfordrede den danske virksomhed og forsøgte at drive ambulancekørsel i Danmark.

Det hollandske selskab har beskyldt Falck for en yderst brutal fremfærd, og i 2015 ransagede Konkurrencestyrelsen Falcks kontorer, og der blev beslaglagt data fra Falcks centralserver. Heriblandt angiveligt en masse materiale om Bios og personer i virksomhedens hollandske koncern. Det er det, Bios gerne vil have adgang til.

I Falck mener kommunikationsdirektør Kaspar Bach Habersaat ifølge Berlingske, at virksomheden har forsøgt at arbejde sammen med myndighederne i processen.

"Bios har løbende fået egen-access i de dele af materialet, som styrelsen har fundet relevant for klagesagen. Det har vi det fint med og har løbende accepteret dette på forespørgsel fra styrelsen," skriver han i en e-mail til Berlingske.

Men Falck er uenig i den afgørelse, som Konkurrencestyrelsen i september kom frem til, og vil nu indbringe sagen for Sø- og Handelsretten.

Bios: Falck forsøgte at spænde ben

Hos Falck mener man ikke, at Bios skal have adgang til materiale, som Konkurrencestyrelsen ikke har fundet relevant for selve klagesagen.

Men Bios' advokat, Torkil Høg, afviser over for Berlingske, at der er tale om andre oplysninger end dem, som handler om det hollandske selskab.

Den meget omtalte sag begyndte, da Bios vandt ambulancekørslen i Region Syddanmark efter et udbud i 2014. Men det lykkedes aldrig Bios at få nok ambulancereddere og dermed overholde sine forpligtigelser i kontrakten med Region Syddanmark. Økonomien i Bios' danske selskab var til sidst så svækket, at det efter en fejludbetaling fra Region Syddanmark, som man ikke kunne tilbagebetale, gik konkurs.

Men undervejs i det forløb skete der angiveligt en række besynderlige ting, som Bios meget gerne vil have frem i lyset. Ifølge hollænderne har Falck bevidst forsøgt at spænde ben for Bios og i den forbindelse opsøgt oplysninger om Bios, som kunne bruges til at påvirke politikerne i Region Syddanmark.

Bios i Holland har blandt andet peget på, at Falck hyrede flere fremtrædende PR-bureauer til opgaven. Deres opgave var usædvanlig, fordi de ikke skulle hjælpe Falck med at kommunikere - men derimod alene forsøge at finde negative oplysninger om Bios og selskabets direktører. Oplysningerne skulle bruges til at hæmme Bios' muligheder for at drive forretning i Danmark, har det blandt andet fremgået af et brev fra Bios' advokat til Falck.

Falck: Det er pinlig læsning

I sommer afgjorde Konkurrencestyrelsen, at Falcks offensive metoder var et brud på konkurrenceloven. Det fik efterfølgende Falck topchef Jakob Riis - der først er kommet til efter sagen brød ud - til at kalde afgørelsen for "pinlig læsning". Helt usædvanligt leverede han også en hård kritik af sin forgænger, Allan Søgaard Larsen.

Falck har erkendt, at virksomheden via en hollandsk journalist indsamlede viden om Bios og hjalp journalister, der researchede om det hollandske selskabs overtagelse af kontrakten i Region Syddanmark. Selskabet har også hjulpet medarbejdere med at etablere en Facebook-gruppe og med at gennemføre en demonstration.

Går i retten: Falck vil tilbageholde hemmelige oplysninger om Bios

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce