Her skal ingen være alene juleaften - 10 frivillige klar til 50 gæster

Margit Hansen og Per Svarrer er nogle af de frivillige, man vil kunne møde juleaften i Hannerup Kirke. Foto: Emma Fish

Her skal ingen være alene juleaften - 10 frivillige klar til 50 gæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle er velkomne i Hannerup Kirke, hvor der juleaften både vil være fællesspisning, mad, gaver og en fælles hyggestund på tværs af generationer.

Fredericia: Flere og flere sidder efterhånden alene - eller ganske få - juleaften. Det vil en gruppe frivillige under ledelse af kordegnen fra Hannerup Kirke, Margit Hansen, nu gøre noget ved.

- Vi er 10 frivillige, der er gået sammen om at holde en juleaften, hvor vi har plads til 50 gæster udefra. Det er noget, som Søren Thorsen, præst ved Hannerup Kirke, og jeg har talt om i flere år, og nu gør vi det altså til virkelighed, fortæller Margit Hansen.

Aftenen vil starte den 24. december klokken 16, hvor alle mødes til julegudstjeneste i Hannerup Kirke. Herefter skal vi i fællesskab hjælpe hinanden med at dække bord, pynte juletræ og efterfølgende nyde et klassisk julemåltid bestående af blandt andet and, flæskesteg og ris a la mande.

- Derefter skal vi danse om juletræet, åbne gaver og have en rigtig hyggelig aften med hinanden, siger Margit Hansen, der sammen med de andre frivillige og menigheden ovenikøbet har sørget for, at der vil være en julegave til hver af de deltagende.

Det koster 50 kroner for voksne og 25 kroner for børn at deltage.

Jul på tværs af generationer

Indtil nu har hele 16 mennesker, foruden de 10 frivillige, meldt sig til at holde juleaften i fællesskab med andre i Hannerup Kirke.

- Der er både børn, unge, voksne og ældre, der har meldt sig til. Og det er præcis det, vi håbede på. Vi ser gerne, at der både kommer børnefamilier, par og singler på aftenen, så vi kan hygge os på tværs af generationer og livssituationer, fortæller Margit Hansen.

Der er i alt plads til 50 gæster til julen i Hannerup Kirke, som efter gudstjenesten i selve kirken vil foregå i Sognelokalerne på Prangervej 114.

- Vi sørger for, at der vil være en enkelt gave til alle, både børn og voksne, så det kan blive en jul med alle traditionerne i behold, forklarer Margit Hansen.

Hun håber, at endnu flere vil melde sig til - både familier og enlige - så man kan afholde en virkelig festlig fælles jul.

Ensomhed i juletiden

At være alene i julen er noget af en udfordring - og en udfordring, som både Margit Hansen og en af de frivillige, Per Svarrer, udmærket kender til.

- Jeg er fraskilt og det er ikke hvert år jeg holder jul med mine piger. Derfor har jeg været frivillig andre steder og ser virkelig frem til at bruge netop denne jul på at sørge for, at andre får en rigtig god aften, fortæller Margit Hansen.

Også Per Svarrer, der er tilflytter til Fredericia, ser frem til en hyggelig aften med en masse nye mennesker.

- Jeg er egentlig kun kultur-kristen, men jeg så det her arrangement som en god måde både at møde nye mennesker på, at hjælpe andre og at sørge for, at andre mennesker får en rigtig god jul, fortæller han.

Han understreger samtidig, at han godt forstår, hvorfor det kan være svært for borgere, der er alene i julen.

- Julen er jo virkelig en "Disney"-højtid, der som udgangspunkt er i familiens ånd. Så hvis man bare skal sidde derhjemme, virker det jo ikke særligt julet. Så kan man i stedet komme ned og holde jul sammen med os - det skal nok blive en god aften, siger Per Svarrer med et stort smil.

Også Margit Hansen har stor forståelse for, at det måske kan være en lidt svær beslutning at holde sin jul med andre.

- Det kræver mod at indse, at man måske ikke er glad for at være alene i julen. Og det kræver mod at melde sig til, for det bliver jo en ny slags juleoplevelse. Derfor er jeg også ret overrasket - men glad - over, at vi allerede har fået 16 tilmeldinger. Nu håber vi bare på endnu flere, siger hun.

Kirkens moderne rolle

At fællesjulen starter med en julegudstjeneste i Hannerup Kirke er ingen tilfældighed. For selv om det ikke er en jul kun for de meget kristne, er det alligevel kirken og dens frivillige, der står bag.

- Vi er jo ikke et forsamlingshus, så man kan ligeså godt melde ud, at det er en kirkelig begivenhed. Når det så er sagt, så er alle vitterligt velkomne - og julegudstjenesten er jo også årets mest besøgte gudstjeneste, som langt de fleste finder virkelig hyggelig, siger Margit Hansen.

Hun synes, at Hannerup Kirke med arrangementet indtager en mere moderne rolle.

- Det er jo noget af det, som en kirke kan i lokalsamfundet. Den kan skabe sammenhold og nærvær på en aften som Juleaften. På den måde indtager Hannerup Kirke også en moderne rolle i samfundet, siger hun.

Men det er ikke kun kirkens rolle, som kirken og de frivillige arbejder for. Også nedbrydningen af et tabu, er et mål for dem.

- Vi vil gerne være med til at nedbryde det tabu, der er omkring at have brug for andre i julen. I år åbner vi dørene for 50 mennesker, men hvis vi får brug for flere pladser må vi revurdere næste år. Så må vi håbe, at det gode initiativ breder sig - for ingen skal være alene i julen, slutter Margit Hansen.

Hvis du vil være en del af fællesjulen i Hannerup Kirke, kan du tilmelde dig hos Margit Hansen på mws@km.dk eller 75929329. Prisen per familie er maksimalt 100 kroner.

Her skal ingen være alene juleaften - 10 frivillige klar til 50 gæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce