Her skal ligge et 13,8 meter højt hus - men naboerne protesterer

Naboer er bekymrede for udsigten til byggeriet af et nyt hus, der bliver højere end huset, der tidligere lå på grunden. Foto: Klaus Madsen

Her skal ligge et 13,8 meter højt hus - men naboerne protesterer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et lille byhus i Dalegade er revet ned. I stedet vil bygmester opføre et knap 14 meter højt hus. - Det går imod lokalplanens formål, mener naboer. - Jeg holder mig til reglerne, lyder det fra bygmester.

Fredericia: Planer om at bygge et 13,8 meter højt hus i Dalegade vækker utilfredshed hos naboerne.

- Det er imod lokalplanens formål, lyder det fra Jens Bjerregaard, som bor i huset på den anden side af gaden sammen med sin hustru Inger Bonde.

Tidligere lå der et lille byhus på Dalegade 34, men i maj blev det revet ned af den nye ejer, bygmester Michael Thomsen. Han planlægger at opføre et hus på 2 1/2 etage, som ifølge tegninger bliver 13,86 meter meter højt. På øverste etage skal der bygges en kvist, og der skal også bygges en udbygning mod gården.

Men den høje bygning passer slet ikke ind i gaden med de små, ældre byhuse, mener naboerne.

- Det kommer til at ødelægge hele indtrykket og miljøet i gaden, siger Jens Bjerregaard.

På billedet er det tydeligt, hvor højt det tidligere hus var. Det nye kommer til at rage op over nabohusene og bliver knap 14 meter højt. Foto: Klaus Madsen
På billedet er det tydeligt, hvor højt det tidligere hus var. Det nye kommer til at rage op over nabohusene og bliver knap 14 meter højt. Foto: Klaus Madsen

"Som en 3. etage"

Naboerne er orienteret om byggeriet og har mulighed for at give høringssvar inden 16. november. Jens Bjerregaard har allerede givet høringssvar, og her peger han også på bygningens højde på 13,86 meter.

- I lokalplanen står der, at en 2 1/2 etages bygning må være op til 7,5 meter. Da kvist og vinduesflader udgør en væsentlig del af tagfladen, skal tagetagen betragtes som en 3. etage, skriver Jens Bjerregaard.

Han henviser til, at man ifølge "lokalplan 32" for området højst må bygge i 2 1/2 etage i nybyggerier. Parret mener, at det nye hus strider mod formålet med lokalplanen, som sikrer, at nye bygninger "i sine væsentlige træk får en sådan ydre udformning og fremtræden, herunder farveholdning, at der i forbindelse med den øvrige bebyggelse på stedet opnås en god helhedsvirkning".

Vil præge billedet

Jens Bjerregaard og Inger Bonde er tilflyttere fra Odense. De er pensionister og købte huset i Dalegade for et år siden. Inden købet studerede de lokalplanen.

- Da huset på den anden side blev revet ned, tænkte vi, der ville komme et nyt hus i samme højde. Det høje hus vil tage vores aftensol, og vi kommer til at kigge lige ud på en garage. Den kæmpe kvist kommer til at præge billedet ud mod gaden. Giver man lov til det, er man også nødt til at give lov næste gang, man vil bygge så højt. Til sidst er der ikke noget tilbage af det gamle miljø, som mange godt kan lide, siger Inger Bonde.

Jens Bjerregaard har sendt sit høringssvar til medlemmerne af by- og planudvalget.

- Vi vil gerne have, at den beslutning, der er truffet politisk i forbindelse med lokalplanen, bliver fastholdt. Jeg kan ikke acceptere, at en embedsmand beslutter noget andet, siger Jens Bjerregaard.

Bygmester afviser

Grundens ejer, bygmester Michael Thomsen, afviser, at det planlagte hus er for højt.

- Det hele er inden for lovgivningen. Her står, at man må bygge 7,5 meter til tagrenden, men så kommer der jo spær oveni, siger Michael Thomsen, der også mener, at huset kommer til at passe godt ind i gadebilledet.

- Det er et hvidpudset hus, så det passer ind i stilen i området. Der kommer en gesims på, så det ligner et lidt ældre hus. Så jeg kan ikke se noget problem i den måde, det er tegnet på, siger han.

Planlægger Helle Aarre fra Byg & BBR-afdelingen på Fredericia Kommune oplyser, at sagen skal behandles politisk. Det er fast procedure, når der kommer høringssvar.

Når høringsfasen er overstået, får Michael Thomsen også mulighed for at svare på indvendingerne.

Her skal ligge et 13,8 meter højt hus - men naboerne protesterer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce