Historisk sommervejr førte til godt første år for strandcafé: Nu kommer der deleretter på menukortet

34-årige Stefan Kabel overtog forpagtningen af Café Østerstrand for et år siden. Han ser positivt tilbage på positivt året og håber, at den kommende sæson bliver med endnu flere gæster - også om aftenen. Foto: Mette Mørk

Historisk sommervejr førte til godt første år for strandcafé: Nu kommer der deleretter på menukortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er knap et år siden, at Stefan Kabel overtog forpagtningen af Café Østerstrand. Især det gode sommervejr har bidraget til at mange har lagt vejen forbi, og denne sæson blev for alvor sparket i gang i påskedagene.

Fredericia: Mandagens helligdag satte sit præg Østerstrand ved middagstid.

På området nær de udendørs træningsmaskiner lå 15-20 personer på farvestrålende træningsmåtter og dyrkede yoya. Ved et par bænke sad nogle vennepar og drak medbragt kaffe fra en termokande, og på stranden slentrede et et kærestepar hånd i hånd. Foran Café Østerstrand sad der også flere gæster og nød solen, som stod alene på en ganske skyfri himmel.

Også i overført betydning har solen skinnet på caféen, der snart har rundet et år med Stefan Kabel som forpagter. Sidste års historisk varme sommervejr betød mange kunder i caféen, og denne sæson er startet på samme vis.

- Vi havde en sindsyg god sommer sidste år, og vi har virkelig været heldige med påskevejret, så det kan vi i hvert fald ikke klage over, siger Stefan Kabel.

I de første måneder af 2019 har Café Østerstrand udelukkende holdt åbent om søndagen, hvor caféen til gengæld har været velbesøgt, fortæller den 34-årige forpagter.

- Det er flere, der har planlagt at komme herned om søndagen, fordi vi har åbent, så det har været rigtig fedt, siger han.

- Vi havde en sindsyg god sommer sidste år, og vi har virkelig været heldige med påskevejret, så det kan vi i hvert fald ikke klage over.
Stefan Kabel, forpagter Café Østerstrand
Der er omkring 10 ansatte i Café Østerstrand, og når der i løbet af sommeren kommer flere og flere forbi caféen, forventer Stefan Kabel, at der bliver tilføjet et par medarbejdere. Foto: Mette Mørk
Der er omkring 10 ansatte i Café Østerstrand, og når der i løbet af sommeren kommer flere og flere forbi caféen, forventer Stefan Kabel, at der bliver tilføjet et par medarbejdere. Foto: Mette Mørk

Retter menukortet til

Han erkender, at det er i de mørke måneder, det er sværrest at tiltrække folk. En del af den udfordring, tror han kunne løses ved at opsætte belysning i området omkring caféen.

- En ting er, når man er fra byen og kender området, men der er altså kulsort, hvilket gør det svært at trække folk herned, siger Stefan Kabel.

Problematikken er også allerede blevet drøftet af politikerne i miljø- og teknikudvalget, i forbindelse med at der blev lavet en årsstatus på Østerstrand i december.

Trods udfordringer med manglende lys håber Stefan Kabel at et nyt menukort kan trække flere mennesker til. Han går også med tanker om at holde aftenforedrag udenfor højsæsonen i sommermånederne.

- Nu retter vi vores menukort lidt til, så vi tilpasser det lidt mere til stranden. Vi begynder at lave noget, som hedder flammkuchen. Det er en form for pizza med en helt tynd bund. Det gør vi, fordi vi gerne vil lave noget mad, man kan være sammen om at dele og tage den med ned på stranden, siger Stefan Kabel.

Det er Fredericia Kommune, der ejer selve caféen, som Stefan Kabel har forpagtet siden 11. maj sidste år. Få måneder senere meldte han ud, at han måtte lukke det mexicanske Tacos, som han også drev.

- Jeg har hele tiden vidst, at det ville kræve meget tid at have her, og det er svært at være alle steder på én gang, siger Stefan Kabel om beslutning, der i sidste ende førte til, at Tacos i oktober blev solgt videre til Martin Tolderlund Olling.

- Det er flere, der har planlagt at komme herned om søndagen, fordi vi har åbent, så det har været rigtig fedt, siger Stefan Kabel om vinterperiode, hvor caféen kun har haft åbent om søndagen. På sigt håber han, at caféen kan holde åbent alle dage hele året rundt. Foto: Mette Mørk
- Det er flere, der har planlagt at komme herned om søndagen, fordi vi har åbent, så det har været rigtig fedt, siger Stefan Kabel om vinterperiode, hvor caféen kun har haft åbent om søndagen. På sigt håber han, at caféen kan holde åbent alle dage hele året rundt. Foto: Mette Mørk
Stefan Kabel overtog forpagtningen af Café Østerstrand for et lille år siden. Foto: Mette Mørk
Stefan Kabel overtog forpagtningen af Café Østerstrand for et lille år siden. Foto: Mette Mørk
Blandt de nye ting på menukortet er flammkuchen. En af flere varianter består af en pizzalignende dej med bacon, persile, persille og dressing. Foto: Mette Mørk
Blandt de nye ting på menukortet er flammkuchen. En af flere varianter består af en pizzalignende dej med bacon, persile, persille og dressing. Foto: Mette Mørk
Det solrige påskevejr har sikret en god start på sæsonen for Café Østerstrand. Foto: Mette Mørk
Det solrige påskevejr har sikret en god start på sæsonen for Café Østerstrand. Foto: Mette Mørk

Historisk sommervejr førte til godt første år for strandcafé: Nu kommer der deleretter på menukortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce