Hun købte gård som 17-årig for at realisere sin drøm: Sådan går det et år efter

Annemette Lyager købte for godt et år siden en gård. Hun var kun 17, så gårdkøbet skete i samarbejde med hendes forældre. Nu driver hun et ridecenter, tjener penge og investerer dem i gården. - Jeg sparer hele tiden lidt op. Man bliver ikke rig af det, men det er dejligt at kunne lave det, jeg godt kan lide, siger 18-årige Annemette Lyager. Foto: Lars Juul

Hun købte gård som 17-årig for at realisere sin drøm: Sådan går det et år efter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18-årige Annemette Lyager har forvandlet en ældre gård til et topmoderne ridecenter. Hun tjener penge, men investerer det meste i gården.

Fredericia: For godt et år siden stod den dengang 17-årige Annemette Lyager i en stor, tom lade med byggerod over det hele sammen med sine forældre. Nu, godt et år senere, bevæger hun sig hjemmevant rundt i staldene med plads til 17 heste. De 12 er heste, hun har i ridning, men de resterende er heste og ponyer, der er opstaldet på gården.

I 2016 købte hun gården på Vejle Landevej for at åbne eget firma med ridning af andres heste og undervisning. På trods af sin unge alder var hun fyldt med jernhård vilje og masser af gå-på-mod i forhold til sin fremtid som selvstændig rytter og træner. Hun har da heller ikke fortrudt et øjeblik.

- Jeg er vildt glad for at være her. Det er det bedste, jeg har gjort for mig selv, siger hun med et stort smil.

Investerer pengene

Forældre, en bror og venner har løbende hjulpet hende med at indrette bokse, opsadlingspladser og lave folde og ridebane. Det arbejder fortsætter, for der er masser at lave endnu.

- Der skal bygges et 20x50 meters ridehus, jeg vil gerne have nye døre og vinduer på stuehuset, have bygningerne vandskurede, og så vil jeg gerne lave en skridtsti rundt om foldene. Jeg vil også gerne købe mere jord, og med tiden gerne have en spa til hestene, fortæller Annemette Lyager.

Hun fortæller, hun ret hurtigt fik kunder, så selvom man ikke bliver rig af at ride i timevis hver dag, så løber det rundt. Pengene investerer hun i gården.

- Jeg sparer hele tiden lidt op. Man bliver ikke rig af det, men det er dejligt at kunne lave det, jeg godt kan lide. Det gik rimelig hurtigt med, folk henvendte sig, og der begyndte at komme penge ind. Men de er investeret, fortæller hun.

Hun købte gård som 17-årig for at realisere sin drøm: Sådan går det et år efter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce