I G94 er der gymnastik hele året rundt

Denne mandag formiddag blev Jan Nielsen næsten væltet over ende af godt 50 sfo-børn fra Ullerup Bæk Skolen Afd. Skjoldborgvej, som gav den gas i sommervarmen på airtracken, i tovene og på trampoliner. Foto: Peter Leth-Larsen

I G94 er der gymnastik hele året rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredericia: Gymnastikforeningen G94 har op mod 700 udøvere i vintersæsonen.

Foreningen har ikke et tilholdssted men benytter sig af en række faciliteter i nord-, vest- og midtbyen. De fleste hold kører i vintersæsonen, men som en af de få gymnastikforeninger har G94 også aktiviteter i sommerhalvåret.

Jan Nielsen bruger omkring 20-25 om ugen på frivilligt arbejde i gymnastikforeningen G94. Foto: Peter Leth-Larsen
Jan Nielsen bruger omkring 20-25 om ugen på frivilligt arbejde i gymnastikforeningen G94. Foto: Peter Leth-Larsen

Jubilæum

Den kommende vintersæson 2019/2020 bliver G94s 25. sæson. Foreningen er i gang med at planlægge en række jubilæumsaktiviteter i anledningen.

- Vi er den yngste af gymnastikforeningerne her i kommunen, og på en eller anden måde er vi endt med at blive den største. Det skyldes nok alle de frivillige kræfter. Vi er meget åbne for nye tiltag. Vi siger sjældent nej til noget, siger Jan Nielsen, der nævner som eksempel, at foreningen sidste år åbnede et gå-hold.

Det fik god succes med mange deltagere, så nu arbejder G94 på at gentage det og måske endda lave to hold.

- Det handler stadig om fællesskab og motion og passer godt til vores slogan: En forening med plads til alle, siger han.

Instruktører

G94 har over 40 hold, så der skal selvsagt bruges rigtig mange instruktører - både hovedinstruktører og hjælpeinstruktører. Det kan nogle gange være svært at skaffe frivillige nok.

- Det kan være svært at skaffe hovedinstruktører. Nogle hold er sværere at skaffe til end andre. Jeg leder stadig efter en til holdet med børn i alderen 3-5 år i nordbyen. Men når det er sagt, så har nogle foreninger nok sværere ved det, end vi har. Vi har ingen problemer med at skaffe hjælpeinstruktører. Det er kun dejligt, fortæller Jan Nielsen.

- Jeg forsøger at fastholde hjælpeinstruktørerne på den ene eller anden måde, for jeg tror, det er den bedste måde at få hovedinstruktører, siger han.

Gymnastik om sommeren

Som så mange foreninger har G94 også involveret sig i at lave aktiviteter for børn i sommerferien i regi af Fredericia Kommune. Kommunen samler trådene og præsenterer de mange aktiviteter for børnene, som herefter kan melde sig til en lang række af aktiviteter som eksempelvis tennisskole, kystlivredder, skak, smedeværksted og leg med symaskine.

Hvert år deltager G94, og her lægger Jan Nielsen også frivilligt arbejde. Derudover laver G94 en række gymnastikaktiviteter i løbet af sommerhalvåret, hvor der jævnligt kommer folk udefra, fordi de fleste gymnastikforeninger kun kører i vintersæsonen.

- Det er lige så meget for vores egne gymnaster og dem, der ikke kommer så meget på sommerferie, fordi familien ikke har det store økonomiske råderum, fortæller Jan Nielsen.

Faciliteter

G94 planlægger med godt 40 hold i den kommende sæson. Det kræver lokaler, og selvom foreningen har gode aftaler med en række skoler og Sundhedshuset om at benytte deres faciliteter, er det et puslespil at få tiderne til at gå op, fortæller Jan Nielsen.

Foreningen kunne da også godt tænke sig nogle gode gymnastikfaciliteter, som findes i mange andre byer.

- Der er en ny hal på Kirstinebjergskolen afdeling Havepladsvej, som er god og den bedste i byen. Men det kunne være fedt med endnu bedre faciliteter til spring og spejle til rytmisk. Alt andet lige er hallen på Havepladsvej bygget til skolen. Det kunne være rart med noget, der var bygget 100 procent til gymnastik, siger Jan Nielsen.

I G94 er der gymnastik hele året rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce