Ikke alle lygtepælene står lige - men det skal de, ifølge kommunen

Der opstilles 120 nye lygtepæle i Dronningens Kvarter, og en stikprøvekontrol viser, at ikke alle pælene står i lod. Det skal de som udgangspunkt, lyder det fra kommunen. Foto: Kathrine Jensen

Ikke alle lygtepælene står lige - men det skal de, ifølge kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snart er der lys i omkring 100 lygtepæle i Dronningens Kvarter, og det er afslutningen på etape et ud af fire. En læser har dog bemærket, at ikke alle pælene står i lod. Kommunen tjekker op med vaterpasset.

Fredericia: Inden 2021 har Fredericia Kommune fået udskiftet 12.000 lamper i lygtepælene rundt omkring i kommunen. Etape et ud af fire ser snart sin ende, og de sidste pæle er snart sat i jorden i Dronningens Kvarter. I den forbindelse er Fredericia Dagblad blevet kontaktet af en læser, der mener, der er noget galt med opsætterens vaterpas. Det satte vi os for at undersøge, og ved første øjekast ser lygtepælene heller ikke ud til at stå helt lige.

- Vi mangler stadig den sidste del af etape et, så det er ikke færdigt derude, men når det står færdigt, tjekker vi selvfølgelig op på det, og hvis de står skævt, skal de rettes op, siger Knud Johansen, diplomingeniør ved Fredericia Kommune.

Som udgangspunkt skal lygtepælene stå i lod.
Knud Johansen, diplomingeniør, Fredericia Kommune
Foto: Kathrine Jensen
Foto: Kathrine Jensen

Skæve pæle?

I Dronningens Kvarter sættes der 120 nye lygtepæle op, og Fredericia Dagblads udsendte havde også vaterpasset fremme for at efterprøve læserens oplevelse.

En stikprøve på 20 lygtepæle - alle på samme side som Arla - viste, at omkring halvdelen ikke stod i lod. Der var udsving på mellem en til to grader, både plus og minus. Amatør-konklusionen må derfor være, at ikke alle lygtepæle i Dronningens Kvarter står i lod.

- Som udgangspunkt skal lygtepælene stå i lod, fortæller Knud Johansen.

I Dronningens Kvarter er der blevet opstillet seks meter høje master, og på større veje opsættes ofte otte meter høje master. En mast koster 3000-6000 kroner inklusiv opsætning, afhængig af størrelse.

Snart slut

Under etape et af gadelysrenoveringen er der opsat cirka 3000 nye lamper til en pris på mellem 2000-6000 kroner.

- Der skiftes kun lygtepæle, hvis de eksisterende vurderes til en levetid under 15 år, eller hvis de har forkert højde. Så de fleste lygtepæle i etape et er ikke blevet skiftet, lyder det fra Knud Johansen.

Etape et, som udover Dronningens Kvarter også omhandler Trelde, Bøgeskov, Egeskov, Skærbæk, Taulov og Bredstrup-Pjedsted, er blevet en smule forsinket på grund af noget byggeri i Dronningens Kvarter.

Knud Johansen fra Fredericia Kommune har dog en forventning om, at etape et rundes af i løbet af kort tid.

Etape to er allerede skudt i gang og dækker over Erritsø og Snoghøj. Den etape skal være færdig i løbet af 2019. Etape tre dækker over de vestlige og nordlige dele af byen, og den skal gennemføres i 2020, mens etape fire - indre by - afsluttes i 2021.

Ikke alle lygtepælene står lige - men det skal de, ifølge kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce