K-kandidat: Sig undskyld til lærerne for 2013-indgrebet

Lærerne og pædagogerne skal have en undskyldning fra politikerne for indgrebet i forbindelse med konflikten i 2013. Det mener den konservative folketingskandidat David Gulløv fra Fredericia. Billedet er fra Erritsø Fællesskole. Foto: Peter Leth-Larsen

K-kandidat: Sig undskyld til lærerne for 2013-indgrebet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-forslaget om fem forbedringer i folkeskolen får positiv modtagelse hos andre kandidater. - Og lærerne skal have en undskyldning for lockouten i 2013, mener konservativ kandidat.

Fredericia: Fem konkrete punkter skal forbedre folkeskolen. Blandt andet skal der afsættes penge til mere forberedelse og færre elever i klasserne.

Det mener socialdemokraternes spidskandidat i Fredericia, Jens Jonatan Steen. Sammen med partifællen Anders Kronborg skrev han en kronik, som har fået ros fra formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.

Vi spurgte et par andre kandidater fra Fredericia og fik følgende svar fra Alternativets Søren Haastrup og David Gulløv fra Det Konservative Folkeparti.

Alternativet: De mangler at snakke inklusion

- Umiddelbart synes jeg, det er nogle gode forslag, jeg vil dog gerne gå lidt længere. Nationale test skal afskaffes helt. De er misvisende og giver ikke et reelt billede af, hvad eleven kan. Der skal være langt mere feedback og færre karakterer, lyder det fra Alternativets Søren Haastrup, som til daglig arbejder som pædagog i et specialtilbud.

Han ønsker pædagoger tilknyttet på hvert klassetrin - og mindre fokus på karakterræs.

- De to herrer mangler at snakke inklusion. Det er blevet lidt farligt at snakke om. Hver dag ser jeg, hvad fejlagtig inklusion kan gøre ved den enkelte elev, og hvilke nederlag denne kan afstedkomme. Nederlagene sætter store spor i forhold til den enkelte elevs parathed til at tage læring til sig. Vi skal kigge på den enkelte elev og ikke altid tænke billigste løsning først. Det er dyrt både for eleven og i sidste ende også for samfundet.

K: Lærerne skal have en undskyldning

- Først og fremmest så mangler jeg stadig en KLAR og tydelig undskyldning overfor folkeskolen, lærerne og pædagogerne for det indgreb, som Socialdemokratiet og de andre partier stod bag i forbindelse med lærerkonflikten i 2013. Det er for nemt bare at sige "Lad os se fremad", lyder det fra den konservative kandidat David Gulløv, som selv er folkeskolelærer.

- Men jo. Vi skal se fremad, vi skal bevæge os i en retning, hvor vi for alvor løfter folkeskolen, siger kandidaten. David Gulløv ser positivt på de fem punkter i S-forslaget - og nævner selv tre:

1) Mere respekt for lærergerningen og folkeskolen. Det skabes bl.a. ved at give mere selvbestemmelse tilbage til skolerne. Ikke mere moderniseringsstyrelse og en ordentlig oprydning i "Test-junglen". Vi skal gøre op med bureaukratiet og de mange konstante forandringer.

2) Skolerne skal have rammerne til at etablere to-voksen-ordninger i klasserne, så alle elever, uanset baggrund og muligheder, bliver set og hørt.

3) Styrkelse af lærer- og pædagoguddannelserne, så de voksne, der kommer ud i skolerne, fra starten har en solid rygsæk af viden og erfaring.

K-kandidat: Sig undskyld til lærerne for 2013-indgrebet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce