KZ-overlever på plads i kendt biograf til dokumentaren om hendes dramatiske liv

Dokumentarfilmen om holocaustoverleveren Arlette Andersen, 93, Fredericia, får premiere i Grand-biografen i København. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

KZ-overlever på plads i kendt biograf til dokumentaren om hendes dramatiske liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dokumentaren om Arlette Andersens dramatiske liv har premiere i Grand. Reception for den legendariske kz-overlever bagefter.

Fredericia: Som tidligere omtalt i Fredericia Dagblad har journalist, Thomas Kvist Christiansen, Fredericia, arbejdet ihærdigt på at få sin dokumentar om den i dag 93-årige Auschwitz-overlever, Arlette Andersen, Fredericia, vist uden for hjembyen.

Det er lykkedes, og nu er der flere detaljer på plads om premieren i den hæderkronede biograf Grand i København onsdag 30. august klokken 17. "Arlette - en historie vi aldrig må glemme" er produceret og udgivet af Kvist Film i samarbejde med Kasper Fuglsang Photography. Filmen er bygget op omkring ét af Arlette Andersens 426 foredrag om hendes liv fra opvæksten som ung jødinde i Paris, over flugten og arrestationen på universitet i Clermont-Ferrand til deportation og fangenskab i den berygtede koncentrationslejr samt dødsmarcher og mirakuløs hjemkomst.

Hun blev dansk gift og gymnasielærer i Fredericia.

Hjælp fra Spielberg

Steven Spielberg Film og Video Archive i USA har bidraget med film- og fotomateriale, og komponisten Knud Møller har skabt musikken, der er klippet og visuelt præget af Thomas Kvist Christiansens bror, Peter Kvist Christiansen.

I Fredericia har næsten 3000 indtil videre set "Arlette - en historie vi aldrig må glemme" siden premieren tidligere på året.

Arlette Andersen deltager selv i Grand og i en reception bagefter, hvor også et antal gæster er indbudt.

- Blandt andet de personer, som på den ene eller anden måde har været involveret i produktionen, skriver Thomas Kvist Christiansen i en pressemeddelelse:

- Dagen efter vises filmen i en anden af hovedstadens biografer, Valby Kino, hvor der om aftenen er ordinær filmvisning. Tidligere på dagen vil biografen lægge sal og lærred til en speciel skolevisning for unge mennesker. Dermed opfyldes et andet af Arlette Andersens ønsker. Nemlig at få filmen præsenteret for skolerne og de unge mennesker.

KZ-overlever på plads i kendt biograf til dokumentaren om hendes dramatiske liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce