Kalvefilet og torsk fik snakken til at gå

185 havde sagt ja tak til en gratis middag med ukendte bekendte i MesseC tirsdag middag. Dertil kom 20-30 frivillige, som også fik lov til at nyde den tre retters menu og en god snak. Foto: Ludvig Dittmann

Kalvefilet og torsk fik snakken til at gå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalvefilet og torsk på grøn bund gjorde lykke ved flot dækkede borde i MesseC tirsdag middag. 20-30 frivillige sørgede for forplejningen, mens MesseC lagde rammerne til årets "Danmark spiser sammen"-arrangement.

Fredericia: Marion og Tove kendte hinanden, før de blev naboer ved det veldækkede bord i MesseC mandag middag. Og ved en nærmere snak viser det sig, at de fleste omkring otte-mandsbordet faktisk kender hinanden mere eller mindre perifert.

- Sådan er det, når man begynder at tale med folk. Så har man nogle berøringsflader, så det viser sig, at man har været sammen tidligere og har fælles bekendte, smiler Tove Rasmussen, som for første gang er taget med til "Danmark spiser sammen"-arrangementet i MesseC.

Det samme gælder Marion Hansen, og ingen af de to kvinder har fortrudt, da de har taget den første mundfuld af forretten. Den tre retters menu er en gratis omgang, som messedirektør Grethe Højgaard byder ind til for fjerde gang.

20-30 frivillige fra Selvhjælp Fredericia-Middelfart, Frivilligcenter Fredericia, "Spise med gutterne/ og Quinderne" samt Hannerup Kirke er med til at få arrangementet til at klappe.

Når man kommer til at snakke, så viser det sig hurtigt, at man faktisk har mødt hinanden før eller har fælles bekendte.
Tove Rasmussen og Marion Hansen
Kaj Jørgensen er frivillig i
Kaj Jørgensen er frivillig i "Spise med gutterne" og tog en tørn med tallerken-servering og afrydning under spis-sammen-arrangementet i MesseC. Det er travlt men hyggeligt, konstaterede han. Foto: Ludvig Dittmann

Grib chancen

Målet er at få snakken til at gå ved bordene, og der er ikke gået mange øjeblikke fra folk er bænket, til samtalerne er i gang på kryds og tværs.

- Måske er det nu, man skal gribe chancen til at invitere en, man ikke kendte, på en gåtur, en kop kaffe eller noget andet. Dagen i dag skal være inspiration til at møde nye mennesker, siger Grethe Højgaard i sin velkomst til de 185 tilmeldte gæster.

- Og husk så at sige tak til de 20-30 frivillige, der har arbejdet, før I kom, og sørger for jer, mens I er her, siger Grethe Højgaard og udløser en større klapsalve.

Kaj Jørgensen er trukket i forklædet for "Spise med gutterne" og skal sørge for betjening af tre borde. Det omfatter både servering og rydning, så med solen varmende ind af de store vinduespartier er der udsigt til sved på panden.

- Vi har travlt, men det er fantastisk hyggeligt, siger Kaj Jørgensen og spurter videre mellem stolerækkerne balancerende med tre forretter.

Der var dækket op ved otte-mands borde, og snakken gik hurtigt. Tove Rasmussen og Marion Hansen (hjørnepladserne ved første bord) var med for første gang og havde stor ros til arrangementet. De kendte hinanden forinden, mens det viste sig, at de faktisk også kendte flere af de øvrige ved bordet, da de kom til at snakke. Foto: Ludvig Dittmann
Der var dækket op ved otte-mands borde, og snakken gik hurtigt. Tove Rasmussen og Marion Hansen (hjørnepladserne ved første bord) var med for første gang og havde stor ros til arrangementet. De kendte hinanden forinden, mens det viste sig, at de faktisk også kendte flere af de øvrige ved bordet, da de kom til at snakke. Foto: Ludvig Dittmann

Ros og solosang

Solvejg Lauridsen er med som hjælper for første gang. Den 64-årige tidligere sygeplejeske giver stor ros til arrangementet.

- Vi er fem fra "Spise med quinder", der har været i gang siden kl. 10. Det er hyggeligt at være med til, og en god måde at knytte nye kontakter, siger hun, mens hun kan holde en lille pause og spise med ved bordet, inden der skal ryddes af og næste ret på bordet.

Menuen står på torsk, kalvefilet og gammeldags æblekage tilberedt i MesseC-køkkenet, hvor der er ydet kokkeassistance i dagens anledning fra kokkeforeningen.

Underholdningen mellem retterne står Hannerup Kirke for. Danske forårssange akkompagneret af organist Tanja Christiansen på flygel. Søren Thorsen er toastmaster, og Kurt Bach imponerer med at synge a capella "Herren der skabte dette bord".

Kalvefilet og torsk fik snakken til at gå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce