Karsten Skovs roman danner baggrund for en ny dansk storfilm. Han besøger Fredericia

I sin barndom talte Karsten Skov med danske deltagere i første verdenskrig. Han skrev en roman, som nu danner baggrund for ny storfilm. Privatfoto

Karsten Skovs roman danner baggrund for en ny dansk storfilm. Han besøger Fredericia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allerede i barndommen spidsede Karsten Skov ører, når tidligere deltagere i første verdenskrig en sjælden gang fortalte om deres oplevelser. Mød ham i Fredericia

Fredericia: Nu er det muligt at møde forfatteren til bogen bag den nye danske storfilm "I krig og kærlighed".

Fredagsmødet i Trinitatis vil 16. november kl. 14.30 give deltagerne beretninger om skæbner, hvis liv blev mærket første verdenskrigs hændelser.

Forfatter Karsten Skov er inviteret til videregive fortællinger, som han siden sin barndom har hørt fortalt og mærket sårene efter også i dét, der ikke kunne fortælles.

Og siden har han spurgt til og søgt viden om emnet.

Karsten Skov har med sin opvækst i Sønderjylland altid været fascineret af første verdenskrig.

Allerede i barndommen spidsede han ører, når tidligere krigsdeltagere en sjælden gang fortalte om deres oplevelser.

Det var Mads fra Fynshav, der havde transporteret soldaterne i krig ved at skovle kul i damp-lokomotiverne, og det var den lokale læge Agerley i Augustenborg, der havde arbejdet som kirurg.

Endda havde en enkelt af skolens aldrende undervisere Hans Lassen selv deltaget i krigshandlingerne ved Vestfronten i Frankrig og kunne efter megen plagen overtales til at berette fra dengang, da landsdelen var tysk.

De er alle borte nu, men de har inspireret Karsten Skov til at skrive først romanen Knacker, der danner grundlag for filmen, som 15. november får premiere i landets biografer.

Det bliver den første dansk indspillede film om første verdenskrig. Den er optaget på Als og i Tønder og er en af årets danske storfilm, som der er store forventninger til.

- Fredag eftermiddag i Trinitatis vil vi høre fortællingen om menneskeskæbner i den landsdel, som var under tysk herredømme med det til følge, at 30.000 sønderjyder blev indkaldt, og 5.000 aldrig vendte tilbage.

- Det trak spor af sorg og savn ind i alle sønderjyske sogne og i tusinder af familier, for hjemme måtte kvinder og drenge klare det hele selv.

Deltagelse i fredagsmødet er gratis og for alle interesserede. Kaffen koster 20 kroner.

Adressen er Sognegården, Danmarksgade 61, Fredericia.

Karsten Skovs roman danner baggrund for en ny dansk storfilm. Han besøger Fredericia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce