Konflikt kan ramme konfirmationer i fire sogne

Konfirmander i Taulov Kirke kan blive ramt af en konflikt. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Konflikt kan ramme konfirmationer i fire sogne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konfirmander i fire sogne kan blive ramt af lockout. Taulov Sogn eneste præst kan blive lockoutet, og provsten arbejder på at finde en afløser, hvis konflikten bliver en realitet.

Taulov: En konflikt på det offentlige område kan ramme årets konfirmander i fire sogne i Fredericia: Taulov, Lyng, Erritsø og Hannerup.

I Taulov er Bente Hjul Johannessen for tiden sognets eneste præst. Hun er overenskomstansat og dermed omfattet af en eventuel lockout. De fleste præster i Fredericia er tjenestemandsansatte og må ikke overtage konfliktramt arbejde.

Provst Børge Munk Povlsen undersøger nu, om der kan findes en afløser. Det sker i samarbejde med Haderslev Stift.

- Vi er ved at undersøge, om biskoppen og de syv provster eventuelt kan konfirmere, hvis det kommer så vidt, siger han.

Ser man på hele Fredericia Provsti, vil præster i fire andre sogne også blive lockoutet i tilfælde af en konflikt. Anne-Marie Blak Steensig i Lyng, Birthe Henriksen i Erritsø, Søren Thorsen i Hannerup og Merete Ørskov i Trinitatis er alle overenskomstansatte. De tre førstnævnte har konfirmandhold, men det har Merete Ørskov ikke.

- Det er virkeligt vores håb, at konfirmander og forældre ikke skal blive gidsler i denne arbejdskamp, siger provst Børge Munk Povlsen.

Det er virkeligt vores håb, at konfirmander og forældre ikke skal blive gidsler i denne arbejdskamp.
Provst Børge Munk Povlsen

Fem ud af 11 sogne rammes

I Taulov er der konfirmationer 14. og 15. april - og 21. og 22. april og 29. april. Tre konfirmandhold undervises af Bente Hjul Johannessen, mens Sara Maigaard fra Herslev underviser tre andre hold.

I Taulov er der i øjeblikket er en vakant stilling efter Lars Seebergs fratræden. Hans afløser Finn Rønnov tiltræder først 15. maj. En lockout forhindrer ikke almindelige gudstjenester.

- Her har jeg mulighed for at dække ind med andre tjenestemandsansatte præster, og det er ikke konfliktramt arbejde, siger Børge Munk Povlsen.

En række andre medarbejdere vil blive omfattet af en konflikt. Det gælder for eksempel kirke- og kulturmedarbejdere, organister og hk-ansatte.

- Det kan betyde gudstjenester uden musik, men der skal nok blive holdt gudstjenester, siger provsten, som er kommet i en helt ny situation.

- Det er noget helt nyt, at folkekirken drages ind i en konflikt. På en måde er vi funktionærer, men vi er også præster, fordi vi føler et kald. Det er underligt at sige nej til folk, der kalder på en til en bestemt opgave. Derfor er det svært, selvom jeg har fuld forståelse for en arbejdskamp, siger Børge Munk Povlsen.

Opdateret: I første version af artiklen var Taulov kun nævnt, men problemstillingen er aktuel i fire sogne i Fredericia Provsti.

Konflikt kan ramme konfirmationer i fire sogne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce