Kor kom til at betyde alt for Dennis - nu er han selv korleder

Dennis Christoffer Bang Fick var formentlig ikke blevet til den, han er i dag, hvis han ikke var blevet medlem af drengekoret i Christianskirken. Nu slår han selv et slag for børnekoret i Trinitatis Kirke. Foto: Marianne Husted

Kor kom til at betyde alt for Dennis - nu er han selv korleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Organist og dirigent Dennis Christoffer Bang Fick er i fuld gang med at udbygge Trinitatis kirkekor for børn.

Fredericia: Drengekoret i Christianskirken kom til at betyde meget for Dennis Christoffer Bang Fick, da han voksede op i Nordbyen. Her fandt han et frirum fra et familieliv, hvor kultur var tysk fodbold i tv og musik lig med pop fra lokalstationen.

- Her var trygt og godt, siger Dennis Christoffer Bang Fick, 36 år, som i dag selv er korleder sammen med Anne-Mette Krogsgaard Berggren for børnekoret i Trinitatis Kirke.

De mange år i kirkekoret udviklede interessen for musik, som er endt med at blive hans levevej.

Dennis Christoffer Bang Fick er uddannet organist og dirigent. I 2010 flyttede han tilbage til Fredericia, mens arbejdspladsen i de seneste ni år har heddet Løgum Kloster Kirke. Det gør den stadigvæk. Foruden det forholdsvist nye deltidsjob hos Trinitatis Kirke er Dennis Christoffer Bang Fick også leder af to kor plus dirigent for et orkester i Aarhus.

Orglet trak

Dennis Christoffer Bang Fick tog i høj grad musikken til sig. Allerede i fire-fem års alderen lærte han sig noder, og som teenager sad han og øvede sig på orglet i Christianskirken, mens kammeraterne gik i byen.

Da han var færdig med gymnasiet, var der da heller ingen tvivl. Han søgte ind på musikkonservatoriet i Esbjerg for at tage organistuddannelse. I 2015 tog han endnu en kandidatgrad - denne gang som dirigent fra musikkonservatoriet i Aarhus.

Brænder for sit børnekor

Opvæksten i et kirkekor har betydet så meget for ham personligt, at han lige nu gør en stor indsats for at få flere børn til at søge optagelse til Trinitatis Kirkes børnekor. Blandt andet laver han et opsøgende arbejde på flere skoler.

- Det gør noget positivt og konstruktivt ved børn og unge at være med i et kor. Jeg kalder det sommetider for den modsatte X-factor-effekt, fordi man indgår i et fællesskab og løfter i flok.

Trinitatis er allerede kendt for sit pigekor. Nu skal børnekoret have et skub fremad. I dag er der 15 i børnekoret med medlemmer fra 3. klasse og op. Det skulle gerne blive til et kor på 30 medlemmer.

- Musikalsk forståelse udvikler børn på mange områder. De bliver bedre til at indgå i sammenhænge og faktisk også til at kunne sætte sig ned og læse en bog, forklarer korlederen.

De helt små synger også

Han vil også gerne etablere et kor for de mindste. Engagementet er så stort, at han står for sang for 4-6 årige i datterens børnehave, Dagmargården. Han så gerne, at børnehavebørnene kunne fortsætte i et spire-kor.

Børnekoret har netop medvirket til aftensang i Trinitatis Kirke. Juleaften synger de til formiddagens særlige børnegudstjeneste. Børnekoret viser også deres kunnen for forældre, venner og bekendte, når der den sidste tirsdag i hver måned er åben korprøve. De synger alt fra "Se min kjole" til "Vær velkommen herrens år".

- Når hele flokken synger og ramme tonerne helt præcist, så bliver det større, end man umiddelbart kan sætte ord på.

Interesserede børn og forældre kan henvende sig til Dennis Christoffer Bang Fick, på mail boernekor@trinitatis-kirke.dk eller dukke op til øveaftenerne hver tirsdag fra klokken 15.30 til 17.

Kor kom til at betyde alt for Dennis - nu er han selv korleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce