Kuglepennene kradser, ikke krisen: Huspriser stiger når der handles i Fredericia

Pæne prisstigninger ved handler med villaer og rækkehuse i Fredericia Kommune målt fra fjerde kvartal 2017 til fjerde kvartal 2018. Arkivfoto

Kuglepennene kradser, ikke krisen: Huspriser stiger når der handles i Fredericia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen med i topti over højeste prishop for villaer og rækkehuse herhjemme i 2018. 11,2 procent steg de. På landsplan endte prisstigningen på 4,0 procent.

Fredericia: Fredericia er nummer 10 på listen over de kommuner, der oplevede de største prisstigninger på villaer og rækkehuse målt fra fjerde kvartal 2017 til fjerde kvartal 2018.

Det fortæller den landsdækkende boligportal Boligsiden.dk.

Samlet steg priserne i Danmark med 4,0 procent. I Fredericia Kommune derimod med 11,2 procent. Det kan man læse i Boligsidens Markedsindeks. Indekset regner også ud, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris for handlede villaer og rækkehuse i Fredericia Kommune lå på 12.171 kroner i fjerde kvartal 2018.

Top og bunde i DK
Herhjemme steg priserne på handlede villaer og rækkehuse målt fra fjerde kvartal 2017 til fjerde kvartal 2018 mest i Stevns Kommune (+27,1 pct.), Tønder Kommune (+27,0 pct.) og Ringkøbing Skjern Kommune (+20,5 pct.).De faldt mest i Aalborg Kommune (-7,2 pct.), Rebild Kommune (-12 pct.) og Thisted Kommune (-19,5 pct.).

Fredericia Kommune endte som sagt på en 10. plads i den positive ende med en stigning på 11,2 pct.

Vidner om vækst

I 69 af landets 98 kommuner er der noteret stigninger i de 12 målte måneder.

- Det vidner om en vækst i priserne, der er bredt forankret i hele Danmark, og det er særdeles positivt, udtaler kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk, Birgit Daetz, i en pressemeddelelse:

- For med stigende boligpriser følger også øget vedligehold af husene i nogle af de yderkommuner, hvor det traditionelt har været svært at sælge huse.

Priserne faldt i 15 kommuner

I andre 15 kommuner kunne der konstateres fald i priserne på villaer og rækkehuse fra fjerde kvartal 2017 til fjerde kvartal 2018. I de sidste 14 af de i alt 98 kommuner forblev priserne uændrede, eller også var der for få handler at lave statistik ud fra.

Aalborg, Silkeborg, Roskilde og Kolding er blandt de 15 kommuner herhjemme med prisdyk, fremhæver Boligsiden.dk i pressemeddelelsen:

- Generelt har en række af de store byer haft et 2018, hvor priserne enten falder, eller hvor prisstigningerne er væsentligt lavere end i det rigtig gode 2017.

- Det er en klar tendens, at priserne stiger mest i yderområderne i Danmark. Det skyldes dels, at de seneste års høje vækst i de store byer nu har spredt sig så meget, at det kommer hele landet til gavn. Dels har det rod i højkonjunkturen og den lave arbejdsløshed, der gør folks mobilitet større end i nedgangstider.

Kuglepennene kradser, ikke krisen: Huspriser stiger når der handles i Fredericia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce