Metal-fans strømmer til Fredericia: Festival tegner til at blive en succes

Engelske Rock Goddes kommer til Metal Magic i Fredericia. Foto: PR

Metal-fans strømmer til Fredericia: Festival tegner til at blive en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Metal Magic Festival er klar til endnu engang at servere metal-musik i nærmest alle afskygninger til flere hundrede lokale og tilrejsende fans.

Fredericia: Torsdag, fredag og lørdag indtager Metal Magic Festival området bag Monjasa Park og serverer musik fra hele 34 forskellige bands og solister.

Dagene fra 12. til og med 14. juli kommer dermed til at runge af metalmusik i nærmest alle afskygninger - men også andet musik. Endda musik, der ligger meget langt fra metal. Men det er der gode grunde til, forsikrer festivalkoordinator Martin Jørgensen.

- Vi har før haft John Mogensen Live til at lægge ud og starte lørdagen op for de lidt trætte. Det skaber altid en supergod stemning. Så det gør vi igen i år, siger Martin Jørgensen.

En anden ikkemetal-artist er Paul Roland. Han er en engelsk singer/songwriter, der har været aktiv siden 70'erne.

- Hans musik kan ikke ligefrem kaldes metal. Tværtimod. Det lyder måske meget ufarligt, men hans tekster lever i samme univers som os metalhoveder: Han synger om djævle og dæmoner. Så han er også med. Det glæder jeg mig til, siger Martin Jørgensen.

Men når de to navne er nævnt bør det understreges, at resten af Metal Magic Festivals 34 navne spiller metal i forskellig art - nogle dog måske i stilarter, de tungeste metalhoveder "kun" vil kalde hård rock.

Det bliver en virkelig god festival. Der er meget at glæde sig til.
Martin Jørgensen, Metal Magic Festival
Fakta
Metal Magic Festival 2018 har 34 navne på plakaten. Ud over de i artiklen nævne John Mogensen Live og Paul Roland byder festivalen også på hovednavnene:
  • Goblin: Et italiensk orkester, som ikke spiller traditionelt heavy, men har indspillet instrumentalmusik til en lang række gyserfilm.
  • Rock Goddes: Et britisk veteran-band, der trods udskiftning gennem årene altid kun har haft kvindelige medlemmer.


Derudover præsenterer festivalen Master's Hammer, I am morbid, Pagan Altar, Anal Vomit, Alien Force, Deathhammer, War of destruction, Obnoxious youth, Death Kosmonaut, Satan worship, Hands of Orlac, Thorium, Horned Almighty, Altar of oblivion, Caustic, Metal cross, Fin, Encyrcle, Woebegone obscured, Grusom, Satan's Fall, Faanefjell, Taphos, Gespenst, Seed of heresy, Konvent, Dead Void, Filthgrave og Black Sabbath Tribute.
Italienske Goblin kommer og spiller deres klassiske gyserfilm-metal. Foto: PR
Italienske Goblin kommer og spiller deres klassiske gyserfilm-metal. Foto: PR

Kom frisk

Metal Magic er forlængst blevet en institution i dansk metal-musik.

- Alle i hele landet, der er til metal, ved, hvor Fredericia ligger. Det skyldes, at vi i mange år har præsenteret undergrunden. De bedste - men ikke nødvendigvis de mest kendte og succesfulde - bands spiller her hos os. Det har fansene for længst opdaget. Og de kan lide det, siger Martin Jørgensen.

Billetsalget til årets festival har løbende ligget pænt foran normalen, og han forventer at have omkring 500 mennesker inde på festivalpladsen hver dag. Der er plads til 666.

Billetter kan købes for 599 kroner, og til den pris synes Martin Jørgensen godt, at selv metal-usikre kunne tage chancen.

- Kom og oplev festivalen og de glade mennesker. Det kan godt være, at musikken er vild, men folkene er stille og rolige, siger han.

Martin Jørgensen er koordinator for den forenings-bårne festival. Arkivfoto
Martin Jørgensen er koordinator for den forenings-bårne festival. Arkivfoto

Forening står bag

Metal Magic Festival bæres af foreningen Metal Magic.

- Vi er en ret lille kreds med mange forskellige baggrunde, så vi har erfaring med mange forskellige ting. Jeg har erfaring med at booke bands. Vi har en kok, der ved noget om at holde en festival forsynet med mad og drikke. Vi har en person, der arbejder i en bank og derfor ved noget om økonomistyring. Vi har en person, der arbejder ved Skat og derfor kan sikre, at vi efterlever alle regler dér. Vi har sågar en sygeplejerske og en kirurg, så vi er forberedt på det meste. Og så har vi 200 frivillige, der får festivalen til fungere, siger Martin Jørgensen.

Forenings-baggrunden har også betydning for festivalens muligheder for at søge fonde og sponsorater. Og endelig har den folkelige base også betydning for musikernes velvilje.

- Ingen begynder at spille metal for at blive rige på det. Så de fleste kommer her og spiller, fordi de simpelthen bare så gerne vil spille. Det betyder, at vores lille budget alligevel kan nå ud og få fat i nogle enkelte dyrere navne, siger festivalkoordinatoren.

Singer/Songwriter Paul Roland kommer også på festivalen. Foto: PR
Singer/Songwriter Paul Roland kommer også på festivalen. Foto: PR

Metal-fans strømmer til Fredericia: Festival tegner til at blive en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce