Mor og søn tager jernhesten til Paris: - Det kravler ind under huden på en

Jonas og Charlotte Nielsen fra Fredericia cykler til Paris til sommer for Team Rynkeby. De har selv haft kræft tæt inde på livet, og især det med at kunne give noget igen har været en drivkraft for mor og søn. Foto: Mette Mørk

Mor og søn tager jernhesten til Paris: - Det kravler ind under huden på en

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jonas og Charlotte Nielsen fra Fredericia skal til sommer cykle fra Kolding til Paris. De er udtaget til at være en del af Team Rynkeby, der i år tæller 2100 motionscykelryttere fra syv lande. De to fredericianere har selv haft kræft tæt inde på livet.

Fredericia: Det var ikke givet, at 44-årige Charlotte Nielsen fra Fredericia nogensinde ville komme til at træne tre gange ugentligt på en racercykel. Ej heller, at hun ville kunne cykle 1200 kilometer fra Kolding til Paris. Men det gjorde hun sidste år, og i år har hun taget sin søn, Jonas, under armen.

- Vi har selv haft kræft tæt inde på livet. Min far døde af kræft for to år siden, min mor har lige fået konstateret kræft, og jeg har selv haft kræft, fortæller Charlotte Nielsen.

Jeg tror ikke, jeg havde rørt en cykel i otte år, før jeg meldte mig til, og jeg havde aldrig cyklet længere end de syv kilometer til skole, når scooteren var brudt sammen.
Jonas Nielsen, Team-Rynkeby rytter

Giver mening

Som 18-årig fik hun konstateret kræft i skjoldbruskkirtlen - en tilstand, der ikke nødvendigvis tager livet af dig, men som alligevel sætter begrænsninger og livet på stand-by. At hun ville være i stand til at cykle 3000 kilometer inden starten gik mod Paris sidste år, efterfølgende 1200 kilometer fra Kolding til Paris - og samme smøre igen i år, stod ikke skrevet i kortene.

- Det handler ikke kun om at samle penge ind. Det kravler virkelig ind under huden på en, og der er så meget socialt i det. Man bliver tætte på holdet. Pludselig sidder man sammen i vejgrøften og tisser, siger Charlotte Nielsen.

Team Rynkeby sender i år 2100 motionscykelryttere og 500 hjælpere - fordelt på 54 hold - af sted mod Paris til sommer. Det gør de for at samle penge ind til Børnecancerfonden. Sidste år gik 29,4 millioner kroner til Børnecancerfonden. I år deltager seks hold mere end i 2018. Det er også 53 hold flere end i 2002, hvor det første hold blev sendt til Frankrigs hovedstad.

- Det er børn, det handler om, og hvis vores hjælp kan gøre en forskel, så giver det her rigtig god mening, slår Charlotte Nielsen fast.

Ingen hyggesnak

Sønnen Jonas på 26 år vejede indtil for seks måneder siden 105 kilo. I dag er han 22 kilo lettere. Det var ikke et svært valg for ham at melde sig til Team Rynkeby. Han var blevet 'sofa- og snolderglad', som han selv beskriver det.

- Jeg tror ikke, jeg havde rørt en cykel i otte år, før jeg meldte mig til, og jeg havde aldrig cyklet længere end de syv kilometer til skole, når scooteren var brudt sammen, lyder det fra Jonas Nielsen.

At kræft har fyldt så meget i familiens liv, var kun med til at cementere baggrunden for at sende tilmeldingsblanketten af sted. Siden oktober har Charlotte og Jonas Nielsen trænet, trænet. Og trænet lidt mere.

- Og så har vi lært at cykle på et hold. Det er svært i sig selv, siger Jonas Nielsen.

Charlotte Nielsen supplerer.

- Ja, der er ikke meget tid til at køre og hyggesnakke eller nyde naturen. Hvis først ham foran bremser, så gælder det om at have fokus. Og du er jo klikket fast på cyklen med dine sko, så hvis du ryger, så ryger du med din cykel.

- Mit hjerteblod

Det med at være med til at gøre en forskel for andre, er en motivationsfaktor for både mor og søn. At skrælle egoisme-laget af og få bredt verden lidt ud, som Charlotte Nielsen beskriver det.

- Verden handler ikke kun om sig selv. Her er der plads til at fordybe sig i andre, end sig selv, og det kan man godt glemme i hverdagens ræs.

- Det er en mulighed for at gøre noget for andre. Nu har jeg overskud til at give det tilbage, jeg selv blev mødt af, da jeg var syg. Nu er det her mit hjerteblod, siger Charlotte Nielsen.

Om hun cykler til Paris igen næste år, beslutter hun sig først for, når målstregen i Frankrig passeres. Jonas Nielsen vil ikke afvise, at han allierer sig med jernhesten i 2020 i den gode sags tjeneste. For nu er fokus at komme helskindet sydpå.

Mor og søn tager jernhesten til Paris: - Det kravler ind under huden på en

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce