Museum sætter fokus på verdenskendt erhvervsmand med rødder i Fredericia

Bymuseet laver en gang imellem en byvandring, hvor der bliver fortalt om det jødiske samfund i Fredericia. På den jødiske gravplads ligger Albert Ballins bedsteforældre begravet. Han var generaldirektør for rederiet Hamburg-Amerika Linien Hapaq. Arkivfoto: Mette Mørk

Museum sætter fokus på verdenskendt erhvervsmand med rødder i Fredericia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I anledning af 100 året for rederidirektør Albert Ballins død, sætter Das Auswanderermuseum Hamburg BallinStadt fokus på forretningsmanden med jødiske rødder.

Fredericia/Hamborg: Udvandrermuseet i Hamborg, Das Auswanderermuseum Hamburg BallinStadt, har i anledning af 100 året for den kendte forretningsmand Albert Ballins død en særudstilling om manden, som opfandt krydstogtturismen og har rødder i Fredericia.

Ifølge avisen Jyllandsposten har udstillingen fokus på både Albert Ballins karriere og hans privatliv. Albert Ballin var generaldirektør for på det tidspunkt verdens største rederi Hamburg-Amerika Linien Hapaq, som sejlede tusindvis af emigranter fra Europa til Amerika.

Han kom til verden i Hamborg i 1857 og grundlagde sammen med en partner en transitstation ved Hamborg, hvor udvandrerne boede, inden de sejlede til USA. Centret bestod af tre store haller med sovepladser, kirke og sygehus, som i dag danner rammen om museet. Foruden Amerika-rejser gennemførte et rederiets skibe også, hvad der anses for at være verdens første krydstogt. Derfor betegnes han ofte som krydstogtturismens grundlægger.

Nært forhold til kejseren

Albert Ballin er af dansk oprindelse og hans bedsteforældre ligger begravet på den jødiske begravelsesplads ved Voss-grunden i Fredericia. Her ligger hans farmor og farfar Röschen og Joel Ballin begravet. Det samme gør Alberts farbror, Julius, som døde som syv-årig.

Erhvervsmanden var et stort navn i Tyskland, hvor han havde et nært forhold til kejser Wilhelm II, hvilket gav ham tilnavnet "Den kejsertro jøde". Det skriver Jyllandsposten.

Albert Ballin begik selvmord med en overdosis sovepiller få dage før afslutningen på Første Verdenskrig.

Museum sætter fokus på verdenskendt erhvervsmand med rødder i Fredericia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce