Naboer frygter at rytterskole får lov at forfalde i årevis

Godt 20 naboer var mødt frem i byrådssalen for at skyde med skarpt mod lokalplanforslag for Erritsøbygade 6-8. Stemningen var skeptisk over processen, som har indeholdt to budrunder med markante ændringer i udbudsmaterialet. Foto: Nana Hanghøj

Naboer frygter at rytterskole får lov at forfalde i årevis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

erritsø - Godt 20 naboer og beboere fra Erritsø Bygade var i aftes mødt frem for at høre om planerne for byggeri ved den gamle Rytterskole.

- Vi er bekymret for, at Rytterskolen ikke bliver vedligeholdt. Det lægger os meget på sinde i menighedsrådet, at Rytterskolen bliver bevaret, og der er ikke gjort noget ved den i 40 år, så vi frygter, at den bliver endnu ringere, sagde formand for menighedsrådet ved Erritsø Kirke Jens Chr. Bruun-Toft.

I lokalplanforslaget står det fast, at Rytterskolen skal bevares, men vækstdirektør i Fredericia Kommune Mogens Bak Petersen medgav, at bygherren ikke kan pålægges at sætte den istand.

- Men der er en konkret plan om at etablere to boliger i den gamle bygning, og det vil næppe være i bygherrens interesse, at den falder sammen, når man ønsker at bygge bagved til udlejning, sagde Mogens Bak.

Rytterskolen er en del af det gamle landsbymiljø i Erritsø, og naboerne i kvarteret gjorde klart, at det netop er det miljø, man frygter bliver udfordret af lokalplanforslaget.

20 rækkehuse

Og blandt deltagerne var der bekymring over, om bygherren reelt vil gøre noget ved Rytterskolen.

- Det er den samme, som har købt Kongens Port og den tidligere vandværksbygning. Den sker der intet med. Den forfalder mere og mere, sagde en deltager.

På forhånd havde mange af deltagerne skrevet under på et kritisk høringssvar om lokalplanen, der skal gælde for området.

Grunden er solgt til et anpartselskab med Morten Nielsen, Sanddal, i spidsen, og købet er betinget af, at der bliver godkendt en lokalplan, hvor hans planlagte byggeri af 20 rækkehuse kan realiseres.

Mildt sagt finurligt

Og den rækkefølge er beboerne ved rytterskolen mildt sagt ikke tilfredse med.

- Hvorfor laver man ikke lokalplanen først, og så udbyder grunden til salg? Man burde tale med os, der bor der, om hvad vi synes kunne være en god idé for området, lød det fra både Lasse Oldenburg og Erik Nielsen, der begge bor tæt på rytterskolen.

Rækkefølgen har været omvendt, og det har været helt bevidst.

- Vi har udbudt arealet til at rumme et projekt, og så er det helt normalt, at vi går i dialog med køberen om, hvad han forestiller sig og sammen med ham udarbejder et lokalplanforslag, så der er ikke noget fordækt, forklarede vækstdirektør Mogens Bak Petersen.

Erik Nielsen var stadig skeptisk.

- Processen er ikke fordækt, siger du. Men jo mere du siger det, jo mere synes jeg, det virker. Med store ændringer fra 1. til 2. budrunde, hvor der først skulle huses spejdere og dagplejere og så pludselig ikke. Først skulle der være grunde på 700-900 kvm, nu er grænsen 300 kvm. Og i dag kan lærerindeboligen fjernes. Det kunne den ikke først. Måske ikke fordækt, men finurligt, sagde Erik Nielsen.

I har ingen garanti

Og sammen med ham mente naboerne stadig, at det var rimeligt at drøfte lokalplanforslaget.

- For selv om der nu ligger et projektforslag med 20 rækkehuse, så har I ingen garanti for, at det er det, det ender med. Når lokalplanen giver mulighed for, at der kan bygges boliger helt ned til 50 kvadratmeter, sagde Lasse Oldenburg.

Det medgav Helle Neigaard, planlægger i strategisk udvikling i Fredericia Kommune.

Det var oprindelig planen, at bygherrens arkitekt Frede Haugaard fra Vejle Arkitekter skulle have præsenteret det aktuelle projekt, men det satte naboerne en hurtig stopper for.

- Jeg er ligeglad med, hvad arkitekten er i gang med. Jeg er interesseret i lokalplanen, sagde Erik Nielsen kort og godt.

20 boliger

Frede Haugaard fik dog kort forklaret, at projektet går på, at den gamle Rytterskole bygges om til to boliger, og så bygges 18 boliger i tæt-lav bebyggelse på arealet bagved.

På arealet skal et stort gammelt lindetræ bevares, ligesom en hæk af syrener skal skille rækkehusene fra det store fælles areal, som beboerne i Agerparken har råderet over.

Naboernes bekymringer om terrænregulering, nedrivning, grundstørrelser, syrenhæk, trafikgener, m.m. blev taget til notat.

- Vi lytter til jeres bekymringer og tager det med, når vi nu drøfter den endelige lokalplan, lovede formand for by- og planudvalget Steen Wrist Ørts (S).
Rytterskolen og den gamle lærerindebolig i Erritsø Bygade er omdrejningspunkt i lokalplanforslaget. Rytterskolen skal bevares, men lærerindeboligen kan rives ned. Naboerne frygter, at Rytterskolen kommer til at forfalde yderligere, og at det gamle landsbypræg forsvinder. Arkivfoto: Torben Glyum
Rytterskolen og den gamle lærerindebolig i Erritsø Bygade er omdrejningspunkt i lokalplanforslaget. Rytterskolen skal bevares, men lærerindeboligen kan rives ned. Naboerne frygter, at Rytterskolen kommer til at forfalde yderligere, og at det gamle landsbypræg forsvinder. Arkivfoto: Torben Glyum

Naboer frygter at rytterskole får lov at forfalde i årevis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce