Nina Maria skal spille Sanne: Hun er Danmarks sejeste

Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen spillede rollen som Karen Seebach i Frederici Teaters "Seebach". Her ses hun under prøverne sammen med Teit Samsø. Nu skal hun spille hovedrollen som Sanne Salomonsen i den store musical "Sanne". Foto: Søren Malmose

Nina Maria skal spille Sanne: Hun er Danmarks sejeste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karrieren har rullet, siden Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen blev færdig på musicalakademiet i Fredericia. Nu kommer det foreløbige højdepunkt med hovedrollen i den store musical om Sanne Salomonsen.

Fredericia: Når den nye, store musical om Sanne Salomonsen til november får premiere i Tivoli - og senere besøger blandt andet Vejle - er det med blandt andre Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen i titelrollen som Sanne.

Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen er uddannet på musicalakademiet i Fredericia og har senest brilleret på Fredericia Teaters scene i rollen som Karen Seebach, Tommy Seebachs hustru, i musicalen "Seebach".

Siden sin eksamen fra akademiet har den nu 30-årige skuespiller og sanger haft godt gang i karrieren. Men rollen som Sanne er karrierens foreløbige højdepunkt, vurderer hun selv.

- Jeg er stolt og også fyldt med ærefrygt. Der er kun én Sanne. Hun er et af mine store forbilleder. Sanne er meget anti-jantelov, og det er ret fedt, siger Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen og tilføjer:

- Sanne er den sejeste i Danmark.

Sanne er meget anti-jantelov. Det er fedt.
Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen
Handlingen i musicalen
Forestillingen starter på nulpunktet; Sanne Salomonsen rammes af en blodprop i hjernen. Hendes verden styrter sammen. I ambulancen forsøger hun forgæves at synge. Hun forsøger at holde fast i det, hun kender, hun forsøger at huske, hvem hun er.Sanne må gennemleve hele sin livshistorie for at finde tilbage til sig selv, til kærligheden og til musikken. Der har været mange kriser og problemer. Hvordan har hun klaret dem? Kan hun bruge et langt livs erfaringer til at vinde over sygdommen og snyde døden?

I løbet af forestillingen møder publikum den oprørske Sanne, der flytter hjemmefra for at synge og spille teater. Stjerneskuddet Sanne Salomonsen, der topper 80´ernes hitlister og ofrer alt for musikken. Musicalstjernen Sanne, Sanne fra Sneakers og Anne Linnet Band. Sanne, der møder misbrug og manipulation. Sanne, der står alene i verden. Sanne, der må kæmpe for at forsørge sin søn. Sanne, der må finde skjulte kræfter i sig selv og finde en måde at forvandle misbrug til kærlighed, gift til medicin og nederlag til musik.
Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen har sunget adskillige af Sanne Salomonsens sange før. Ud over sine musicalroller har hun desuden sunget kor for blandt andre Christopher, Birthe Kjær og Gulddreng. Til sommer tager hun på turné med Aqua. Her er hun under prøverne til
Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen har sunget adskillige af Sanne Salomonsens sange før. Ud over sine musicalroller har hun desuden sunget kor for blandt andre Christopher, Birthe Kjær og Gulddreng. Til sommer tager hun på turné med Aqua. Her er hun under prøverne til "Seebach". Foto: Søren Malmose

Har sunget Sanne før

Allerede under sin opvækst mødte Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen den musik, hun nu skal synge under forestillingen.

- Som barn hørte jeg med, når min mor lyttede til Sneakers' plader. Og senere kom Sannes jazzede periode. Da jeg blev 19-20 år, sang jeg i et orkester, der optrådte med dansk 80'er-musik, og vi havde selvfølgelig en del Sanne på repertoiret. Så selvom jeg ikke har været sådan rigtig inkarneret fan, har Sanne fyldt meget, siger Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen.

Forestillingen byder på tre Sanner: En en ung, en voksen og en ældre. Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen skal portrættere hende i årene fra omkring 1981 til 1993. I den periode udsendte Sanne Salomonsen blandt andet pladerne "Where Blue Begins", "Sanne Salomonsen", "Ingen Engel" og "Love Is Gonna Call" i eget navn. Årrækken tæller også Sneakers-lp'erne "Sui Sui", "Roulet" og "Katbeat".

- Så det er store musik-år for Sanne. Jeg ved ikke endnu, hvor mange sange jeg skal synge i forestillingen. Men jeg håber, at det bliver mange, siger Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen.

I forbindelse med sin audition til rollen og efterfølgende pressearbejde har hun mødt Sanne Salomonsen et par gange.

Benjamin La Cour er scenograf på forestillingen. Han slog igennem som scenograf på Fredericia Teaters "Klokken fra Notre Dame".

Nina Maria skal spille Sanne: Hun er Danmarks sejeste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce