Nomineret til pris: To renoveringer i Fredericia får ros

Projektet i 2015 i Sønderparken var en kriminalpræventiv renovering, lyder det blandt andet fra arkitekterne bag.

Nomineret til pris: To renoveringer i Fredericia får ros

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både Sønderparken og Fredericia Sølvindustri er nomineret til prisen Renover, som Realdania og Grundejernes Investeringsfond står bag.

Fredericia: To renoveringsprojekter i Fredericia er med i kampen om hæder og 100.000 kroner i Renover-prisen 2019.

Det er renoveringen af Sønderparken fra 2015 og renoveringen af Fredericia Sølvindustri i Norgesgade, som blev gennemført i 2018, og hvor Restaurant Oven Vande nu har til huse.

Siden 2013 har Realdania og Grundejernes Investeringsfond stået bag kåringen, og i år er der 157 projekter indstillet til prisen, der uddeles i august i København.

1. Kriminalpræventiv renovering
Sønderparken blev shinet op ved en renovering i 2015 og er nu nomineret til en pris.

Om renoveringen af Sønderparken skriver organisationerne i en pressemeddelelse:

- Renoveringen af Sønderparken i Fredericia har haft en lang række betydninger for det almene boligbyggeri: Flottere facader, elevatorer, opgraderet klimaskærm, efterisolering og energivenlige vinduer. Og tilmed et fald på 50 % i kriminalitet, skriver de.

Efter renoveringen er boligområdet blevet fjernet fra ghettolisten, og derfor kaldes det en "kriminalpræventiv renovering" af blandt andre Link Arkitektur, som var med i projektet.

- Renoveringsprojektet i Sønderparken er et eksempel på, at arkitektur kan bidrage til at løse sociale problemer og løfte et boligområde op, hedder det i pressemeddelelsen.

2. I husets ånd
Restaurant Oven Vande flyttede fra Sdr. Voldgade til Norgesgade 4 i de nyindrettede lokaler i 2018. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Også den gamle sølvindustri får rosende ord med på vejen af folkene bag Renover-prisen.

- En af Fredericias historiske arkitekter, Jesper Jespersen, står bag Norgesgade 4, som er en af de eneste tilbageværende fabriksbygninger i bymidten, hedder det om projektet.

I flere år var der lagerbygning for en malermester i bygningen, men nu er der en nyrenoveret restaurant.

- Facaderne er nænsomt restaureret og tilføjet enkelte nye vindues- og dørpartier udformet i husets oprindelige ånd. I husets interiør oplever man især de oprindelige og karakterfulde, diagonalt lagte plankegulve og de åbne tagkonstruktioner, som kan give én oplevelsen af, hvorledes det kan have været at arbejde ved sølvsmedjemaskinerne i disse oprindelige fabrikshaller, hedder det i beskrivelsen, som kan læses på Renover-prisens hjemmeside.

Nomineret til pris: To renoveringer i Fredericia får ros

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce