Nu bliver gratis busser og fremtidens køreplaner undersøgt - data fra rejsekortet hjælper

Ved hjælp af blandt andet data fra rejsekortet, skal de offentlige transportmuligheder nu analyseres. Arkivfoto: Angelina Owino

Nu bliver gratis busser og fremtidens køreplaner undersøgt - data fra rejsekortet hjælper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egentlig skulle analysearbejdet være igangsat tidligere, men nu kan data fra rejsekortet bedre inddrages, fortæller udvalgsformand Christian Bro (S).

Fredericia: Det har været drøftet længe, men onsdag satte medlemmerne i miljø- og teknikudvalget formelt gang i en trafikanalyse.

Den skal danne grundlag for at nytænke og forbedre de offentlige transportmuligheder i Fredericia Kommune.

Blandt andet skal der kigges på, hvordan bussernes køreplaner skal se ud i fremtiden, og hvor meget det vil koste kommunen at gøre dele af busdriften gratis.

- Først og fremmest blev det jo sat på budgettet, at der skulle laves en analyse, og det var egentlig tanken, at vi skulle have været i gang med det samme. Men så fik vi oplysninger om, at konverteringen til rejsekortet gjorde, at hvis vi ventede til nu, ville vi have mere valide data, siger formanden for miljø- og teknikudvalget, Christian Bro (S).

Fire områder
Selve analysen opdeles i fire områder1) Et delprojekt vedrørende offentlig busdrift inklusiv flextrafik-ordningerne med følgende indhold:

- Er buskøreplanerne som de skal være? Kan og skal der laves justeringer?

- Hvad koster det at gøre dele af busdriften gratis for brugerne?

- Hvordan håndteres det stigende behov for kollektiv trafik for handicappede?

2) Et delprojekt vedrørende den kommunale kørsel, som i dag varetages af Trekant Brand

- Evaluering af den nuværende ordning

- Undersøgelse af muligheden for alternative operatører

3) Et delprojekt omhandlende et innovationsspor:

- Et udviklings- og fremtidsværksted, hvor eksisterende og nye ideer udvikles.

- Vurdering af resultaterne i relation til delprojekt 1 og 2 samt vurdering af, om der skal sættes gang i nogle prototyper på alternative løsninger på offentlig transport.

4) Et delprojekt omhandlende økonomi:

- Den nuværende økonomi belyses og de samlede udfordringer opgøres.

- Der foretages en opsamling af økonomien på tværs af de tre andre delprojekter ift. de potentielle forskellige nye initiativer/ændringer på transportområdet.

Alle muligheder skal analyseres

Netop rejsekortet betyder, at kommunen kan få præcise informationer om, hvordan de forskellige busruter benyttes - altså hvor folk står på og af bussen samt på hvilke tidspunkter.

- Selvfølgelig har vi en tommelfingerregel om, at det er om morgenen og eftermiddagen, at busserne bliver benyttet mest, men det er ligeså vigtigt at se, hvordan trafikmønstrene er uden for den periode, siger Christian Bro.

Udover busserne skal trafikanalysen også se på, om kommunens andre transportmuligheder skal ændres. Det gælder blandt andet kommunale kørsel, der varetages af Trekant Brand i forbindelse med skolekørsel og kørsel til dagcentre.

Det vides ikke, hvornår transportanalysen er færdig.

Nu bliver gratis busser og fremtidens køreplaner undersøgt - data fra rejsekortet hjælper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce