Nu bliver stor skrotbunke flyttet fra havnen - støjen måles imens

Det store oplag af metalskrot ved Møllebugtkajen bliver nu udskibet. Der foretages støjmålinger, som skal bruges i forbindelse med udarbejdelsen af en miljøgodkendelse af aktiviteten. På facebook fik udskibningen mandag aften skyld for støj, der ramte Prangervejskvarteret. Arkivfoto: Mette Mørk

Nu bliver stor skrotbunke flyttet fra havnen - støjen måles imens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal foretages nøje målinger af støj, når der i disse dage udskibes skrot fra Fredericia Havn. Støjmålingerne skal bruges til en kommende miljøgodkendelse.

Fredericia: Den store bunke af metalskrot, som har ligget på Fredericia Havn i de seneste måneder, bliver nu udskibet til Tyrkiet. Og udskibningen bliver fulgt at støjmålinger. Fredericia Kommune har givet tilladelse til en prøveudskibning af metalaffaldet.

- Udskibningen er i gang, og der er et godkendt firma, der måler støj, mens det foregår. Vi skal bruge støjmålingen til at foretage en vurdering af, hvilke vilkår vi skal stille i den kommende miljøgodkendelse, oplyser Inger Parbst, leder af natur- og miljøafdelingen i Fredericia Kommune.

Fredericia Kommune er i dialog med både ADP A/S og virksomheden Bradal A/S, som står for den nye aktivitet på havnen. Blandt de forhold, virksomheden skal oplyse i forbindelse med aktiviteten, er, hvorvidt det vil give anledning til støv at håndtere metallet, både når det ankommer, ligger på kajen og siden udskibes.

Vi skal bruge støjmålingen til at foretage en vurdering af, hvilke vilkår vi skal stille i den kommende miljøgodkendelse.
Inger Parbst, leder af natur- og miljøafdelingen i Fredericia Kommune

Flyttet fra Horsens

Bradal A/S har valgt at flytte firmaets udskibning af metalskrot fra Horsens til Fredericia Havn, fordi det er muligt at få større skibe til kaj. Metalskrottet skal sendes til Tyrkiet.

- På Fredericia Havn får vi adgang til kajnært areal direkte ud til 15 meter vand, og det giver os mulighed for at samle godset på større skibe på helt op til 30.000 ton og få det udskibet til vores hovedmarked i Tyrkiet, som er verdens største forbruger af genanvendeligt jern. Vi kan dermed konkurrere med de største aktører i Europa, oplyste administrerende direktør i Bradals Produkthandel Thomas Bradal i forbindelse med flytningen.

Mens man udsendte en pressemeddelelse om den nye aktivitet glemte både firmaet og ADP A/S at meddele Fredericia Kommune, at man ønskede at håndtere metalskrot på havnen, men siden er parterne gået i dialog om at få aktiviteten miljøgodkendt.

Nu bliver stor skrotbunke flyttet fra havnen - støjen måles imens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce