Nu er de i gang: Kongens Port får nyt liv

Stilladset er på plads, og i de kommende dage bliver det eksisterende tag efter planen pillet ned. Renoveringen er planlagt at være afsluttet til årsskifet. Foto: Nana Hanghøj

Nu er de i gang: Kongens Port får nyt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter et meget langt tilløb går renoveringen af den gamle vandværksbygning i gang. Stillads er oppe og taget ryger som det første.

Fredericia: De grå skifferplader på toppen af den gamle vandværksbygning er de første, der ryger, når håndværkerne sætter gang i det omfattende renoveringsprojekt.

- Vi har været lidt forsinket, fordi vi skulle have ferie passet ind, men nu går vi i gang, oplyser Thomas Lykke Madsen, der ejer den gamle bygning på volden.

Den lille asfalt vej til bygningen er udfordret af lavthængende grene fra de store træer i alleen, og vandstanden er sunket kraftigt i den lille del af voldanlægget, som grænser op til bygningen. Ikke mange af bygningens vinduer er uskadte efter, at ejendommen har stået urørt hen i flere år.

- Men de skal skiftes alligevel, så det betyder ikke så meget, sagde Thomas Lykke Madsen, da Fredericia Dagblad besøgte vandværksbygningen med ham efter de sidste tilladelser for renoveringen var i hus.

Lang kamp
Vandværksbygningen har stået tom siden daginstitutionen Billen blev nedlagt for flere år siden.Fredericia Kommune satte ejendommen i udbud i 2015.

Den blev i første omgang solgt til Hokton A/ S, men siden solgt videre til samme pris til de nuværende ejere for 1,1 mio. kroner.

Ejeren af vandværksbygningen Thomas Lykke Madsen fik skøde på ejendommen i april 2016 og ville hurtigt i gang med renoveringen.

Han afleverede byggeansøgning til kommunen før sommerferien 2016.

Byggesagsbehandlingen blev afsluttet og sagen sendt til afgørelse i Slots- og Kulturstyrelsen i september.

I december 2016 var afgørelsen klar med afslag til en række af de tiltag, som bygherren ønskede.

Han klagede over Slots- og Kulturstyrelsens afgørelse.

Den sag blev afgjort i august 2017, men siden har kommune, bygherre og styrelse drøftet mulighederne for et kompromis.

I april i år sagde styrelsen endelig ja til projektet.

Klar til årsskiftet

Vandværksbygningen er placeret mellem voldanlægget og Lillebælt. Det er to år siden, Thomas Lykke Madsen købte ejendommen og siden har været udfordret af afslag fra slots- og kulturstyrelsen til sine ombygningsforslag. Men i april lykkedes det endelig at få alle godkendelser på plads til renovering af den bevaringsværdige ejendom.

Der skal nye vinduer i over alt, og alt det indvendige pilles ud. Der skal trækkes nye installationer til el, vand og varme, lægges nye gulve, sættes køkkener op og laves badeværelser. Der skal indrettes to store lejligheder - den ene i to plan, og den anden med et mindre erhvervslejemål tilknyttet.

Renoveringen vil efter planen tage syv-otte måneder, så ejendommen står klar til årsskiftet.

Nu er de i gang: Kongens Port får nyt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce