Ny forening vil skaffe penge til udsatte familier

På Bülows Kaserne er der 13. oktober stiftende generalforsamling for en ny støtteforening til Venligboerne. Ideen udsprang af arbejdet med den lokale afdeling. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Ny forening vil skaffe penge til udsatte familier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venligboerne Fredericia kan ikke søge midler, fordi de intet cvr-nummer har. En ny støtteforening skal være med til at søge fondsmidler, som skal komme udsatte familier i hele regionen til gode.

Fredericia: Når familier med få midler gerne vil i Legoland, på museum eller i zoologisk have, kan det være svært at få enderne til at nå sammen. Venligboerne Fredericia har indtil videre hjulpet udsatte familier, hvor de kunne, men pengene i kassen rækker ofte kun til en pizzafest eller et par entreer til et museum. Drømmen er mere, og så fik Lise Nielson en idé.

- Vi har flere muligheder med flere midler, og når vi opretter en forening med et cvr-nummer, så kan vi søge puljer og fonde, som så kan komme udsatte familier i hele regionen til gode, siger Lise Nielson.

Vi har flere muligheder med flere midler.
Lise Nielson

Interesse for historie

Venligboernes Støtteforening i Region Syd - som foreningen er blevet døbt - udspringer af det arbejde, der på nuværende tidspunkt udføres i Venligboerne Fredericia. Det bliver dog sådan, at alle lokalafdelinger af Venligboerne i hele regionen får mulighed for at få del i de fonds- og puljemidler, den nye forening får tildelt.

Ideen er, at de flere midler, der forhåbentlig følger med den nystiftede forening, kan bruges på arrangementer, der er efterspurgte. Det kunne være foredrag, sangaftener, bondegårdsbesøg eller museumsbesøg.

- Vi har erfaret, at arrangementer, hvor man kan få indblik i dansk historie, er yderst attraktive, så det vil vi selvfølgelig gerne arrangere mere af, og så vil vi gerne tilbyde noget til både forældre og børn, lyder det fra Lise Nielson.

Flere bakker op

I praksis bliver det sådan, at de lokale afdelinger kan byde ind med det, de gerne vil bruge midler på, så den nye støtteforening kommer til at fungere som en slags paraply for de 11 øvrige lokalafdelinger i regionen.

Hvis enkelte borgere får brug for mentorstøtte til opstart af et pizzeria eller en frisørsalon, kan der også findes penge til det.

Den stiftende generalforsamling finder sted 13. oktober klokken 10 på Bülows Kaserne i kælderen - det er også der, Venligboerne Fredericia holder til. Indtil videre har 5-10 personer tilkendegivet, at de gerne vil være med i den nye forening. Lise Nielson selv stiller op som formand.

Det bliver muligt at blive medlem af støtteforeningen til et årligt kontingent på cirka 50 kroner. Man kan godt blive medlem uden at deltage aktivt.

Ny forening vil skaffe penge til udsatte familier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce