Ny plan: Bro spærres for biler det meste af 2019 - men skånes i 2020

Den Gamle Lillebæltsbro har snart været spærret for biler og motorcykler i 20 uger. På grund af omfattende renoveringer af vejbanerne. Forskellige omstændigheder forlænger en yderligere 20-ugers lukning planlagt i 2019. Der bliver nærmest tale om dobbelt op og op imod 40 uger. Denne etape indledes imidlertid allerede i februar 2019, så et muligt tredje hug i 2020 kan undgås, oplyser Vejdirektoratet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Ny plan: Bro spærres for biler det meste af 2019 - men skånes i 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejdirektoratet og entreprenør har holdt stormøde om renovering. De 20 uger med spærring for biler her i 2018 følges efter al sandsynlighed af op mod 40 uger fra februar næste år. Så skulle det også være slut.

Fredericia: Efter al sandsynlighed indledes næste varslede spærring for biltrafik over Den Gamle Lillebæltsbro allerede til februar næste år.

Ved at fortsætte arbejdet med ny vejbelægning - som startede i år - så tidligt er håbet, at alt er overstået cirka 40 uger senere, omkring november 2019. Et langt hug i 2019 kan overflødiggøre yderligere lukninger i 2020, hvis alt arter sig.

Men en fuldstændig garanti kan ikke gives på grund af den ubekendte faktor - vejret.

Lukningen i 2018 snart slut
Efter planen åbnes Den Gamle Lillebæltsbro igen i år for biler og motorcykler 5. oktober. Den plan holder.Broarbejderne tager imidlertid ikke hjem.

Der er stadig arbejder, der kan udføres under broen, ligesom stilladsarbejder og opgaver på byggepladsen tæt ved broen på Jyllandssiden fortsætter en tid endnu. Måske helt frem til 22. december, oplyser Vejdirektoratet.

Kræver dygtighed...

- Vi har netop haft et seminar om renoveringen med vores entreprenør, hvor entreprenøren fremlagde en tidsplan, og hvor vi så at sige spillede djævlens advokat.

Det fortæller specialkonsulent i Vejdirektoratet, Shahriar Honar, til Fredericia Dagblad.

Hvis den lange lukning i 2019 skal blive den sidste, kræver det imidlertid både held og dygtighed, forklarer han:

- Men vi er allerede så langt i arbejdet, at vi nogenlunde ved, hvad vi kan støde på oppe på broen. Hvilke udfordringer der venter os.

...og held

Heldet handler om vejret, fortsætter Shahriar Honar:

- Vi kan godt begynde i februar 2019 med opgaver, der ikke er vejrafhængige. I den anden ende, altså i efteråret 2019, kan særligt regnen spille en rolle, når ny asfalt afslutter hele brorenoveringen.

- Derfor kan vi ikke udelukke, at enkelte opgaver må udføres i 2020, men vi vil gøre alt for at undgå det, understreger han.

Den Gamle Lillebæltsbro har allerede været lukket i snart 20 uger i 2018. Egentlig var det planen, at yderligere 20 uger i 2019 var tilstrækkeligt.

Men et genstridigt underlag, en strømulykke og den varme sommer har forlænget den tiltrængte udskiftning af vejbelægningen og den hårde, gamle beton fra 1930'erne nedenunder. Det endte til sidst med støjklager fra broens naboer på Jyllandssiden, fordi natarbejde forstyrrede deres søvn, da mange naturligt nok sov for åbne vinduer i ugevis grundet tørken. Vejdirektoratet gik efter en dialog med ikke mindst Fredericia Kommune med til at drosle natarbejdet ned.

Så derfor er projektet bagefter., og det giver udsigt til den lange lukning fra februar til november 2019.

Handlende frustrerede

- Oplægget om lukning i så lang tid i 2019 skal lige frem og tilbage nogle gange her hos os, men jeg er fast overbevist om, at det ender sådan, siger Shahriar Honar fra Vejdirektoratet.

Handlende i Middelfarts centrum samt kiosker og restaurationer langs Brovejen på Fynssiden må dermed imødese nye fald i omsætningerne næste år. Udviklingen advarede de om allerede i år i både Fredericia Dagblad og Fyens Stiftstidende, fordi hovedfærdselsåren for dem er spærret for biler og motorcykler fra eksempelvis Snoghøj, Fredericia og Taulov.

Tog, knallerter, cykler og gående vil ligesom i år kunne passere den gamle bro fra 1935. Erhvervslivet og de næringsdrivende har beklaget situationen og fundet opbakning fra politisk hold i Middelfart. Også Fredericia Kommune holder øje med de trafikale problemer, det giver, at kun Den Ny Lillebæltsbro er åben.

En tredje runde med spærringer i 2020 ville formentlig slå hovedet på sømmet.

Ny plan: Bro spærres for biler det meste af 2019 - men skånes i 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce