Nyt byråd med mange ideer - alle er klar med støtte til nyt teater

Det over 60 år gamle teater i Prinsessegade er vokset ud af sine rammer med teatrets store succes på musicals. Byrådet vil skabe rammerne for et musicalteater på internationalt niveau, som både på indholdssiden og med ydre æstetik bliver en atraktion og en driver for oplevelsesøkonomi og byudvikling, fremgår det af byrådets politiske aftale. Arkivfoto

Nyt byråd med mange ideer - alle er klar med støtte til nyt teater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den politiske aftale, som ligger ved siden af fordelingen af udvalgsposter er et katalog af gode intentioner og konkrete ønsker.

Fredericia: Et nyt teater på FredericiaC, et fæstningscenter, opkøb af erhvervsjord, flere attraktive byggegrunde, fokus på folkeskoler og nye uddannelser. Den politiske aftale for de kommende fire års byrådsarbejde er et katalog af gode intentioner og konkrete planer.

Helt overordnet er partierne enige om fortsat at arbejde for fire stabile år med ansvarsfuldt og forpligtende samarbejde.

Inden næste budget vil partierne drøfte, hvilke udfordringer og investeringsbehov Fredericia står overfor, og løsningerne skal findes i tæt samarbejde med politikere, medarbejdere og borgere.

Byrådet bakker op om etableringen af et nyt Fredericia Teater i Kanalbyen.
Byrådets politiske aftale

Flere job

Der skal arbejdes for at fortsætte sporet med at tiltrække nye virksomheder og arbejdspladser, hvilket kan indebære, at der skal opkøbes mere erhvervsjord. Og så skal der investeres i nødvendig infrastruktur i Danmark C.

Det gode samarbejde mellem LO Fredericia, Business Fredericia og Fredericia Kommune skal udvikles, så ledige kan komme i job, og der kan uddannes flere elever og lærlinge.

Attraktiv og sund kommune

Flere skal få lyst til at flytte til Fredericia Kommune, og det skal bl.a. sikres ved et godt udbud af private og kommunale attraktive byggegrunde.

Der skal være gode skoler at tilbyde, så der vil være fokus på investeringer i folkeskolen, og på uddannelsesområdet skal der etableres den forberedende grunduddannelse, som blandt andet skal give sårbare unge en vej mod en uddannelse.

Der skal investeres i Sundhedshuset, og Fredericia skal udvikles til en sund kommune ved at gå ind i medlemsskab af WHO.

Fæstning og teater

På det kulturelle område skal der arbejdes hen imod at finde finansiering til både et fæstningscenter og et nyt musicalteater.

Samarbejdet med A.P. Møller Fonden skal fortsætte omkring renovering af voldanlægget, og sideløbende arbejdes med en finansiering af et fæstningscenter.

Også i det nye byråd er der enighed om, at man vil skabe rammer for et musicalteater på internationalt niveau, som skal være en attraktion både på ydre og indre linjer.

I forhold til teatret vil byrådet gå i samarbejde med eksterne investorer og samarbejdspartnere og søge fondsmidler og gå i dialog med staten om, hvordan Fredericia Teater i fremtiden skal støttes.

Nyt byråd med mange ideer - alle er klar med støtte til nyt teater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce