Nyt kebabsted satser på kvalitet: Har købt speciel shawarmamaskine i Istanbul

Fadel Kadem arbejder på den nye grill Afandi i Danmarksgade, hvor man kan få shawarma stegt på kul. Foto: Klaus Madsen

Nyt kebabsted satser på kvalitet: Har købt speciel shawarmamaskine i Istanbul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det nye shawarmasted Afandi i Danmarksgade tilbereder kødet over grillkul. En særlig shawarmamaskine er indkøbt i Istanbul.

Fredericia: Afandi er en forholdsvis ny shawarma-bar, men den satser på gamle dyder.

Grillen i Danmarksgade tilbereder nemlig kødet på den oprindelige metode, hvor det rullende kød varmes over grillkul. 42-årige Fadel Kadem, som er ansat hos Afandi, har været i Istanbul for at købe den særlige shawarmamaskine, som ifølge ham ikke findes andre steder i landet.

- Vi tilbyder shawarme på den gammeldags måde, hvor den er lavet med grillkul, siger Fadel Kadem.

Han har oplevet andre shawarma-barer, der køber frosset kød og tilberede det derfra. Men hos Afandi satses der på kvalitet, lyder det fra Fadel Kadem.

- Vi køber kun kød i god kvalitet, for det giver den gode smag, siger Fadel Kadem.

En særlig shawarmamasiken er hentet hjem fra Tyrkiet, så kødet steges på kul. Fadel Kadem arbejder på grillen Afandi. Foto: Klaus Madsen
En særlig shawarmamasiken er hentet hjem fra Tyrkiet, så kødet steges på kul. Fadel Kadem arbejder på grillen Afandi. Foto: Klaus Madsen

Stedet åbnede 20. april, og det ejes af Fadel Kadems 21-årige datter Menati. Hun er også under uddannelse som kosmetolog, mens Fadel på grund af en rygskade arbejder på nedsat tid.

- Det er et familieprojekt, og vi har også to ansatte. Én er i praktik, og én er på fuld tid, fortæller Fadel Kadem. Oprindeligt kom han til Danmark fra Irak, og i dag bor familien i Middelfart.

- 70 procent af fredericianerne ved endnu ikke, at vi er her. Det tager tid for os at blive kendte i byen, og nogle har været overraskede over, at vi har åbnet. Men vi er glade for at være her, siger Fadel Kadem.

I baren kan man få flere specialiteter. Ud over durumruller kan man for eksempel få stedets egne falafler eller en bosnisk cevapcici. Under ventetiden kan man på et skilt læse lidt om historien bag "det rullende kød", som på tyrkisk kaldes kebab og på arabisk kaldes shawarma.

Nyt kebabsted satser på kvalitet: Har købt speciel shawarmamaskine i Istanbul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce