Politiet med opfordring til forældre: - Kontakt os

Politiet i Fredericia hører meget gerne fra forældre, hvis børn har haft oplevelser, hvor både barn og forældre er i tvivl om hensigten. Oplysningerne kan være med til også at belyse den næste sag, der kommer, som det lyder fra Finn Ellesgaard Nielsen, vicepolitiinspektør. Arkivfoto: Michael Bager

Politiet med opfordring til forældre: - Kontakt os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis børn oplever at blive stoppet op af en bil, og hvor børn og forældre efterfølgende er i tvivl om hensigten, så opfordrer politiet til, at man kontakter det. - Jo mere vi ved, jo bedre er vi stillet, lyder det fra ordensmagten.

Fredericia: I løbet af den sidste tid har Fredericia Dagblad fået kendskab til tre situationer, hvor børn er blevet kontaktet af en mandlig bilist på den ene eller den anden måde.

Sidste tirsdag blev en 10-årig pige stoppet op af en mand i en bil på Kystvejen. For seks måneder siden blev en 13-årig pige ligeledes passet op af en mandlig bilist på Kystvejen. For to måneder siden blev en 12-årig pige så forskrækket, da en mand i en bil først vinkede til hende og efterfølgende stoppede bilen foran hende, at hun stak af.

- Hvis børn oplever noget, hvor de og forældrene efterfølgende er i tvivl om hensigten, så kontakt os. Vi vil gerne have kendskab til de her hændelser. Oplysningerne kan være med til også at belyse den næste sag, der kommer, lyder det fra Finn Ellesgaard Nielsen, vicepolitiinspektør ved Patruljecenter Syd.

Jo mere vi ved, jo bedre er vi stillet. Vi vil gerne have kendskab til de her situationer.
Finn Ellesgaard Nielsen, vicepolitiinspektør

Fælles hjælp

Han kan ikke huske, at der i hans tid har været episoder, hvor børn er blevet taget med i biler.

- Det er altid noget, vi tager seriøst, og når hændelser registreres, får vi mulighed for at kigge på lighedspunkter i sagerne. Det kan være signalement eller fremgangsmåde, siger Finn Ellesgaard Nielsen.

Generelt er opfordringen fra politiets side, at forældre uanset kontakter ordensmagten. Som han siger, må alle henvende sig, og så kan politiet vurdere sagerne.

- Jo mere vi ved, jo bedre er vi stillet. Vi vil gerne have kendskab til de her situationer, så vi kan hjælpes ad om at prøve at finde frem til, hvad der er foregået, fortæller vicepolitiinspektøren.

God læring

Opfordringen fra politiet lyder derudover, at man ikke bør køre eller gå med fremmede.

- Man skal ikke gå med dem, man ikke kender. Det er en god huskeregel og læring for børnene, lyder det fra Finn Ellesgaard Nielsen.

Hvor mange henvendelser, det lokale politi får, der vedrører bilister, der har forsøgt at få kontakt til børn eller forsøgt at give dem et lift, er svært at få overblik over. Det er ikke alle henvendelser, der fører til, at der bliver oprettet en sag.

Politiet med opfordring til forældre: - Kontakt os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce