Politikerne sender penge efter VM-kampe på storskærm: Vil skabe liv i byen

Kommunen støtter VM-festen på Rådhuspladsen med 100.000 kroner. Billedet er fra et tidligere storskærmsarrangement. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Politikerne sender penge efter VM-kampe på storskærm: Vil skabe liv i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budgettet for at vise 54 fodboldkampe på storskærm de kommende uger er på 500.000 kroner. Fredericia Kommune er på banen sammen med erhvervslivet, men publikum er afgørende for balance.

Fredericia: Græsset er rullet ud til en sommer på Rådhuspladsen, hvor der skal ses VM-fodbold på storskærm.

Nu har politikerne i økonomiudvalget også sagt ja til at skyde 100.000 kroner ind i den event, som Fredericia Shopping står bag i samarbejde med eventfirmaet Thor Productions. 100.000 kroner går til leje af storskærmen.

- Vi har allerede for en måned siden været i kontakt med Fredericia Shopping, som ville vide, om vi eventuelt ville støtte arrangementet. Vi vil gerne skabe liv i midtbyen, og derfor har vi sagt ja til at putte 100.000 kroner i projektet, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Fredericia Shopping sendte officielt ansøgningen til kommunen 25. maj, men annoncerede allerede i begyndelsen af maj, at der ville blive VM-kampe på storskærm på Rådhuspladsen.

- Thor Production er involveret i andre events i Trekantområdet, og vi blev introduceret til ham, og vi blev enige om et samarbejde om VM-kampene, siger Karina Wærnskjold-Thiesen, eventkoordinator for Fredericia Shopping.

Kick-off til VM
Der er kick-off til VM-festen på Rådhuspladsen den 14. juni, når åbningskampen spilles mellem Rusland og Saudi Arabien.Det er islandske Arnar Þor Viðarsson, der står bag eventfirmaet Thor Production i København, som samarbejder med Fredericia Shopping om at skabe VM-stemning på Rådhuspladsen.

Han stod blandt andet bag det store event, da københavnerne fik adgang til storskærm på Nordatlantens Brygge og kunne følge de EM-kampe, som Island og Sverige spillede i 2016.

Eventselskabet har også lavet store erhvervsevents for bl.a. Danske Spil.

Selskabet er etableret i 2016.
I sidste uge blev der taget fat på forberedelserne til VM-fest på Rådhuspladsen. Frem til finalekampene den 15. juli vil man kunne se alle 54 VM-kampe på storskærm. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
I sidste uge blev der taget fat på forberedelserne til VM-fest på Rådhuspladsen. Frem til finalekampene den 15. juli vil man kunne se alle 54 VM-kampe på storskærm. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

Overskud fra drikkevarer

Projektet med storskærme og VM-fest på Rådhuspladsen har et samlet budget på 500.000 kroner. Ifølge ansøgningen til økonomiudvalget skal pengene dække udgifter til leje af skærm, licenser, borde/bænke, bemanding, toiletvogn, m.v.

- Det er dejligt, at kommunen vælger at bakke op om projektet, og vi har også været ude ved erhvervslivet for at søge sponsorstøtte. Vi mærker en god opbakning med mindre og større beløb, siger Karina Wærnskjold-Thiesen.

- Er I i mål med hele beløbet?

- Vi har fået god opbakning, men vi er afhængige af, at fredericianerne bakker projektet op. Vi skal have et salg af drikkevarer i forbindelse med arrangementet, og det overskud skal være med til at dække udgifterne, siger Karina Wærnskjold-Thiesen.

Det er ifølge ansøgningen Thor Productions, som har salget af drikkevarer på pladsen, og overskuddet skal være med til at dække de samlede udgifter.

Folk til byen

Fredericia Shopping står som praktisk arrangør, og der er opbakning til arrangementet fra både byens butikker og restauranter, understreger Karina Wærnskjold-Thiesen.

- Vi har sikret os, at vi har alle med, for vores mål er at skabe liv i midtbyen med eventen. Vi lukker ned for VM-pladsen og udskænkning, en halv time efter kampene er slut, og vi håber og tror selvfølgelig, at eventen vil betyde, at folk trækkes ind til byen og både besøger butikker og restauranter, siger Karina Wærnskjold-Thiesen.

Det har også været afgørende for økonomiudvalget, at der er opbakning til projektet fra byens forretningsliv, pointerer Jacob Bjerregaard.

En del af eventen bliver et vip-område - en såkaldt skybar, hvor der kan købes adgang til dagens kampe. Med billetten er der fri adgang til drikkevarer og madkupon til de madvogne, der bliver stillet op på pladsen. Allerede nu er der udsolgt til gruppekampen, hvor Danmark møder Frankrig. Det er den 26. juni.

Skybarens program er typisk fra kl. 15 til omkring kl. 22, når sidste dommerfløjt har lydt.

Politikerne sender penge efter VM-kampe på storskærm: Vil skabe liv i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce