Positive vinde over Østerstrand: Ødelagt bro forventes at stå klar til sommer

Det gik voldsomt for sig, da nordøstenstormen i marts 2018 gjorde det af med flere elementer på cirkelbroen. Nu er der udsigt til at broen bliver klar til badesæsonen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Positive vinde over Østerstrand: Ødelagt bro forventes at stå klar til sommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rådgiver og entreprenør bag den ituslåede cirkelbro vil i løbet af de kommende uger aflevere forslag til Fredericia Kommune om, hvordan broen retableres. Målet er inden 1. juli.

Fredericia: Der blæser endelig positive vinde ved Østerstrand i forhold til, at badegæsterne kan springe i vandet fra cirkelbroen til sommer.

- Vi mødtes med repræsentanter fra rådgiver og entreprenør, og vi havde et positivt møde. Det er resulteret i, at de nu sætter sig sammen og laver et forslag til en løsning, som de præsenterer os for inden for de kommende uger. Det oplæg ser vi på, og går alt efter planen, står broen klar til brug senest 1. juli. Måske allerede midt i juni, siger chefjurist i Fredericia Kommune, Henrik Melchior Olsen.

Broen er bid for bid siden marts 2018 blevet ødelagt af kraftig storm fra nordøst, og en uvildig vurderingsmand har ad flere omgange taget bestik af skaderne og udfærdiget en rapport, som de to parter og kommunen nu er blevet orienteret om. Rapporten er indtil videre ikke offentligt tilgængelig.

Rapporten er grundlag for de seneste forhandlinger med kommunen.

Går alt efter planen, så står broen klar til brug senest 1. juli. Måske allerede midt i juni.
Chefjurist i Fredericia Kommune Henrik Melchior Olsen

Broen skal holde

Parterne mødtes tirsdag i Aarhus og forlod hinanden med den klare intention, at badebroen skal genopbygges hurtigst muligt. Men udgangspunktet er, at det er afgørende, at broen skal retableres, så den kan holde til nye bølgeslag. Er der usikkerhed om, hvorvidt der kan leveres en bro, der kan holde, bliver det først efter sommerferien, at arbejdet sættes i gang. Ingen af parterne vil gå på kompromis med kvaliteten.

Broen er opført af Per Aarsleff A/S, mens Rambøll A/S har været kommunens rådgiver på både tegninger, dimensionering og efterfølgende opsyn med etableringen.

Fredericia Kommune er bygherre på cirkelbroen og havde fået lovning på en bro, der ville kunne klare storm og bølger på Østerstrand i 30-50 år. Derfor står det også fast, at kommunen ikke skal betale ekstra for at få genopført broen.

Positive vinde over Østerstrand: Ødelagt bro forventes at stå klar til sommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce